DOCUMENT Primarul Chițac s-a dat… „pe brazdă”: Prețul la gigacalorie pentru constănțeni rămâne la 250 de lei

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat Consiliul Local Municipal în ședință de îndată, miercuri, începând cu ora 12.00. La ședință au fost prezenți toți cei 27 de consilieri locali municipali. Pe ordinea de zi au fost 10 proiecte de hotărâre și ședința a fost condusă de consilierul liberal Costin Avătavului.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021 a fost adoptat de consilierii locali, cu 19 voturi pentru și 8 împotrivă. Astfel, noul preț local al gigacaloriei este de 1.034 de lei.

Grupul consilierul PSD a votat împotrivă, Costin Răsăuțeanu susținând că acest tarif trebuie modificat după o posibilă plafonare a prețurilor la energia electrică și gaze. De partea cealaltă, liderul grupului consilierilor locali USR, Dumitru Caragheorghe, a susținut că această solicitare este deplasată deoarece prețul propus, de 1.034 de lei, nu include majorarea prețurilor la gaze și energie electrică, ci doar pierderile din rețeaua de transport a agentului termic. Totodată, viceprimarul liberal Ionuț Rusu a susținut faptul că noul preț votat este cel real, ascuns de fostele administrații locale, banii urmând a se duce direct în pământ, pentru acoperirea pierderilor, din cauza faptului că fostele administrații nu au modernizat rețeaua de transport a agentului termic.

Decizia privind prețul de 250 de lei pentru consumatorul final a fost luată în ultima întâlnire a alianței PNL – USR și vine ca urmare a consultării specialiștilor din Primăria Constanța și din instituțiile subordonate Consiliului Local Constanța. Alături de argumentele specialiștilor, decizia de menținere a prețului de 250 lei pentru o gigacalorie plătit de populație vine și în urma unei susțineri financiare de 10.000.000 de lei din partea Guvernului României. Subliniem faptul că prețul real al gigacaloriei este de 1034 lei și diferența până la 250 lei este suportată de autoritățile locale.

După ședință, consilierii liberali și USR-iști au transmis un comunicat de presă din partea alianței, sugerând o unitate a celor două partide în Consiliul Local:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *