DOCUMENT Gâju de la Cumpăna se pregătește să SPARGĂ bugetul comunei pe 2022, numai prin atribuiri directe: Zeci de mii de lei pe steaguri, papetărie și… consiliere psihologică

Miercuri, 15 decembrie, va avea loc ultima ședință a consiliului local Cumpăna din acest an. Pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre privind programul achizițiilor publice pentru 2022, toate cu atribuire directă. Bugetul total de achiziții publice pentru anul viitor este de 3,064 milioane lei, care va fi supus poimâine aprobării consilierilor locali spre măcelărirea lui.

Din cheltuielile în cauză reținem faptul că primarul Mariana Gâju are două tipuri de promovare a comunei – fără să spună cum, deci două bugete, unul de 26.000 și altul de 25.000 lei, plus 15.000 lei pentru revista comunei, toner și cerneală de 32.000 lei – spre comparație, pentru serviciul de situații de urgență se alocă doar 7.000 lei, 10.000 lei pentru deplasări interne și externe și aceeași sumă pentru servicii de evaluare psihologică sau 25.000 de lei pentru steaguri ș.a.m.d.

Amintim faptul că Mariana Gâju se află în mijlocul unui scandal de proporții, având un comportament de interlop. O înregistrare cu primarul a fost publicată recent, din care se reține faptul că și-a îndrumat colegii de partid să… bată un adversar politic. Nu doar să îl bată, ci și cum să o facă! Nicu Nicărel, cel amenințat, a depus plângere penală la Poliție. În urma sesizării, conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Constanța l-a anunțat că a fost întocmit un dosar penal în care vor fi efectuate cercetări de către Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *