DOCUMENT CNSU Arafat: „Fără colindat și petreceri! De Revelion, fiecare la casa lui!”

Secretarul de stat, Raed Arafat, a spus, joi seara, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că, de Revelion, oamenii ar trebui să stea în case, în conformitate cu decizia de prelungire a stării de alertă.

Fiecare la casa lui sau în apropiere, nu vor fi festivități în centru sau cu sute de oameni. Sper ca populația să înțeleagă. Regulile sunt clare. cei care nu respectă, cei care vor intra în contact cu mai multe persoane se pun pe ei în pericol și pe familiile lor. Să nu intrăm la regrete pentru că bunicii ajung la terapie intensivă sau, mai grav, mor„, a spus Raed Arafat.

Arafat a mai precizat că nu vor putea fi organizate petreceri de Crăciun și Revelion cu mai mult de 20 de participanți, așa cum este în lege. Șeful DSU a recomandat evitarea colindatului, dar a precizat că este permisă tăierea porcilor.

Toate limitările care au fost până acum rămân. Dacă vorbim despre petreceri de sute de oameni, de mii de oameni, evident că nu. La restaurant se respectă regulile de până acum, la hotel la fel. Se pot face. Colindatul… pot să fie 3 persoane care merg de la casă la casă, dar evitați, chiar dacă este o tradiție. Intratul în mai multe case, mai scoți masca, riscul de infecție crește și pentru tine și pentru ceilalți. Tăiatul porcilor nu este interzis”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat joi seara că s-a stabilit, în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să se propună prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Restricţiile în vigoare la acest moment rămân valabile, adăugându-se noi restricţii în staţiunile turistice.

Propunerea este de prelungire a stării de alertă încă 30 de zile, păstrând măsurile existente la acest moment, adăugând o singură măsură: organizarea şi desfăşurarea activităţii de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi se realizează în condiţiile ordinului comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei. Deci activitatea se desfăşoară, dar cu o reglementare. Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil se va stabili o capacitate maximă de 10 persoane. Telescaunul şi teleschiul va funcţiona normal„, a mai declarat Arafat.

Șeful DSU a mai arătat că deciziile pe care le iau autoritățile în combaterea pandemiei de coronavirus nu sunt împiedicate de faptul că nu avem un Guvern plin.

Hotărârea CNSU nr. 58: Noile restricţii valabile începând cu 14 decembrie:

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *