DOCUMENT Ciucă a propus un ARMISTIȚIU pentru PSD și USR: „Să voteze guvernul fără NIMIC la schimb” Cîțu: „Dacă nici acum nu înțelegem importanța…”

Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi că premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

Am văzut că PSD și USR rămân cantonate în pozițiile, Venim cu un element noi, care sperăm să deblocheze această situație. Azi, Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document prin care se cere un armistițiu pentru susținerea acestui guvern pe perioadă determinată, până când trece iarna.”, a spus Florin Cîțu.

PNL propune un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis marți oferta liderilor politici din Parlament. Scrisoarea nu conține altceva decât solicitarea de a se vota Guvernul Ciucă, pentru depășirea crizei, fără ceva la schimb.

scrisoare
scrisoare1

Președintele PNL, Fllrin Cîțu, a anunțat, marți, după ce a propus un armistițiu PSD și USR pentru un guvern minoritar, că politicienii nu se mai pot juca cu viața românilor.

Dacă nici acum nu înțelegem importanța, vedem că ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona. Este un armistițiu pentru o perioadă determinată. Este un guvern minoritar PNL-UDMR, vedem apoi care sunt soluțiile. Acum 2 săptămâni, PSD nu voia la guvernare. Nu cred că mai trebuie să ne jucăm cu viața românilor. Gestionăm această criză sanitară și apoi putem discuta”, a anunțat Florin Cîțu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, se arată nemulțumit de atitudinea celor de la USR și PSD în negocierile pe care le are pentru formarea Guvernului. El susține în acest context că Nicolae Ciucă ar putea să fie menținut în fruntea Guvernului, dacă este votat, pentru o perioadă mai lungă de timp.

Este domnul Ciucă desemnat. Hai să nu mai pierdem timpul. Să vedem răspunsul partidelor. Poate fi premier și pe o periaodă mai lungă. Dacă demersul nostru nu merge, o să negocierm pentru o majoritate. Revin la mesajul meu inițial. PNL a demostrat românilor că poate să vină cu o soluție. Repet ce a spus PSD: nu vrea la guvernare. Când a fost momentul să propună nu a propus. Noi ne-am asumat și asta e varianta noastră. PNL vrea să vadă ce spun ceilalți dispuși să negocierze. Ei doar fac retorică.  Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. PSD a avut șansa de a-și asuma guvernarea. De două ori au fost consultări la Cotroceni. Niciodată nu a propus un premier. Suntem în această situație astăzi aici cu un guvern minoritar propus de PNL, după ce PNL a făcut o concesie. Eu nu-mi aduc aminte să fi fost propus un armistițiu. – de ce nu s-a făcut armistițiu pentru guvernul Cioloș”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!