DOCUMENT Anomalie revoltătoare: Părinții vaccinați împotriva covid-19 NU își pot lua concediu pentru copilul aflat în carantină

Parlamentul va dezbate o propunere legislativă care repară o discriminare împotriva părinților care s-au vaccinat împotriva Covid-19. În acest moment, legislația a provocat o anomalie. În cazul în care părinții/aparținătorii sunt vaccinați anti-Covid, ei nu pot beneficia de niciun fel de concediu pentru îngrijirea minorilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani, carantinați și izolați, întrucât prevederile legale actuale nu reglementează această situație. Astfel, paradoxal, cei afectați sunt tocmai părinții care s-au imunizat prin vaccinare. Aceștia se află în imposibilitatea de a putea beneficia de vreun concediu pentru a-și ingriji copiii minori cu vârsta între 7 și 18 ani, infectați cu virusul SAR-CoV 2, prin comparație cu părinții nevaccinați.

43 de parlamentari USR, PNL, PSD, UDMR au depus un proiect de lege care prevede că și părinții vaccinați vor avea concediu dacă unul din copiii lor se află în carantină/izolare. Legea propusă prevede că: „În cazul copilului aflat în carantină sau izolare din cauza unei suspiciuni asupra unei boli infectocontagioase, asigurații pentru care nu se dispune măsura carantinării sau izolării în condițiile Legii nr. 136/2020, republicată, cu modificarile și completările ulterioare, și a căror activitate nu poate fi prestată de la domiciliu au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 18 ani.”

Cuantumul brut lunar al indemnizației va fi de „100% din baza de calcul”, mai prevede proiectul legislativ:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *