Document al Comisiei Europene, RETRAS după ce recomanda ca termenul „Crăciun” să fie înlocuit cu „sezonul sărbătorilor”

Un document intern al Comisiei Europene care îi sfătuia pe oficiali să folosească termeni cum ar fi „sezonul sărbătorilor”, mai degrabă decât Crăciunul, și să evite expresii precum „made man” (n.r. – făcut de mâna omului) a fost retras după un protest din partea politicienilor de dreapta. Executivul UE a decis retragerea documentului lansat de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârșitul lunii octombrie, după un articol din tabloidul italian Il Giornale, care susținea că este o încercare de „anulare a Crăciunului”.

O serie de politicieni de dreapta, inclusiv fostul președinte al parlamentului european Antonio Tajani, membru al Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, s-au războit ulterior asupra problemei pentru a-și exprima opoziția față de sfatul „absurd”. „Incluziunea nu înseamnă negarea rădăcinilor creștine ale UE”, a scris Tajani pe Twitter.

Ca răspuns, Dalli a emis o declarație de scuze. „Inițiativa mea de a elabora linii directoare ca document intern pentru comunicarea către personalul comisiei în sarcinile lor a fost menită să atingă un obiectiv important: să ilustreze diversitatea culturii europene și să prezinte natura incluzivă a Comisiei Europene în toate categoriile sociale. și convingerile cetățenilor europeni. Cu toate acestea, versiunea ghidurilor publicate nu servește în mod adecvat acestui scop. Nu este un document matur și nu îndeplinește toate standardele de calitate.. În mod clar, liniile directoare necesită mai multă muncă. Prin urmare, retrag orientările și voi lucra în continuare la acest document”, a spus ea.

Comisia Europeană, împreună cu alte instituții ale UE, a fost mult timp criticată pentru lipsa de diversitate în rândul personalului său. Nu există comisari de culoare. Ca parte a unei actualizări a limbii care va fi folosită de personalul său, comisia le-a cerut oficialilor să fie mai sensibili în comunicările lor. Potrivit The Guardian, oficialii care lucrează cu colegiul comisiei de 27 de oameni, condus de Ursula von der Leyen, au fost sfătuiți să evite să presupună că toată lumea este creștină, albă și căsătorită. În loc să se refere la Crăciun, oficialii ar trebui să spună „sezonul sărbătorilor”, sugerează documentul. Oficialii au fost sfătuiți să evite pronumele specifice genului și cuvintele și expresiile bazate pe gen, cum ar fi „președinte”, „doamne și domni” sau „făcută de om”. S-a sugerat ca oficialii să întrebe oamenii care sunt pronumele lor și să fie atenți folosind termeni precum „gay” și „lesbiene” ca substantiv. „Transgender, bi sau intersexual nu sunt substantive.” … „Spuneți persoane trans, homosexuale etc. sau referiți-vă explicit la persoana respectivă”, a fost sugerat.

Sophie in’t Veld, un europarlamentar liberal olandez, a spus că este îngrijorată de retragerea bruscă a comisiei pe această problemă. Ea a spus: „Comisarul Dalli merită lăudat pentru că a avut curajul de a aborda problema, fie că este într-un mod oarecum stângaci. Dezinformarea concertată și atacurile asupra ei de către extrema dreaptă și răspunsul ulterior la acestea din partea comisiei sunt îngrijorătoare. Trebuie să recunoaștem că Europa și instituțiile sale reprezintă pe toată lumea. Instituțiile ar trebui să fie strict neutre: să nu uităm că majoritatea europenilor nu sunt religioși”, a spus ea.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *