Dobre (PRO România): „O să avem ZECE candidați la Primăria Constanța. PSD și PNL au făcut BLAT ca să avem alegeri într-un singur tur. Stânga trebuie să intre în OPOZIȚIE”

Deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre – candidatul formațiunii la Primăria Constanța și Răzvan Filipescu – candidatul la Consiliul Județean, au organizat, vineri, o conferință de presă, în cadrul căreia au fost anunțați candidații la alegerile locale în județ. Astfel, Stelică Murariu va candida la Corbu, Marius Bucur la Mircea Vodă și Laurențiu Căruntu la Cuza Vodă.

CITEȘTE ȘI:

Vorbind despre circul politic care se desfășoară în România la nivel înalt, deputatul Dobre a arătat faptul că PSD și PNL au făcut un blat ca să nu avem alegeri locale în două tururi, pentru că cele două partide sunt astfel avantajate.

„A fost un blat între PNL și PSD cu varianta aceasta pentru un singur tur de scrutin. Sunt avantajate ca partide mari, cel mai mult de pierdut vor avea cei de la USR. Este o luptă, cred că vor fi cel puțin 10 candidați la Primăria Municipiului Constanța. (…) Dincolo de căderea Guvernului la cererea lui Dragnea în 2017, acum suntem în penibil, liberalii nu se votează pe ei! Statul acesta e așa de slab încât e nefuncțional. OK, hai să facem anticipatele… Noi nu avem nici o problemă, dar aici vorbim de PSD și PNL, că nu știu ce vor să facă. Cele două partide mari ba fac blat, ba apoi se ceartă, se întâlnesc pe la colțuri și mai bârfesc…”, a spus Dobre.

Deputatul consideră că, la un moment dat, vom avea alegeri anticipate, însă campania electorală se va suprapune cu cea pentru alegerile locale, astfel electoratul, deja bulversat, nu va înțelege nici atunci mai nimic.

„Probabil vor fi la o săptămână sau două (diferență – n.r.) dar campaniile electorale se vor suprapune. Și se suprapun și instituțiile care coordonează această activitate și aici vorbim de Biroul Electoral. Se vor suprapune câte două Birouri Electorale, permanent și județene. PSD și PNL să tragă o dată o linie și să spună ce-și doresc în viața asta. (…) Electoratul este bulversat și nu își mai dă seama ce se întâmplă cu administrarea țării. Se distrage atenția de la adevăratele probleme și ne ducem într-o zonă de administrare politico-electorală. (…) Trebuie să recunoaștem că va urma o guvernare de dreapta. Este logic… și PSD trebuie să intre în opoziție. Sper să înțeleagă. Se închid rănile acumulate în decursul guvernărilor, destul de multe, este normal ca centru-stânga să intre în opoziție, nu e nici un fel de problemă. Momentan avem un guvern care a stat trei luni și care ne-a demonstrat că nu poate să vină că măsuri de stimulare a economiei. Sunt curios cu ce program de guvernare vor veni. Abia aștept! Țara nu mai este administrată în acest moment. Rectificarea bugetară este necesară, guvernul interimar nu poate s-o facă”, a mai spus Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *