Spread the love

Coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre, a avut, vineri, o răbufnire la adresa guvernului Ludovic Orban, despre care a spus că „ar trebui să se trezească la realitate!”. Dobre reproșează guvernului faptul că nu cunoaște sensul cuvântului urgență și că măsurile economice adoptate trebuie să țină cont de situația reală în care ne aflăm, punctând faptul că măsurile economice anunțate de ministrul Economiei, Virgil Popescu, vin pentru mediul privat… foarte târziu.

„Ministrul Economiei a postat pe pagina de Facebook, astăzi, o veste aparent „bună”: statul va acorda certificate de situație de urgență și nu vor exista costuri pentru emiterea lor. Îmbucurător. Doar că „Cererea și documentele justificative vor fi introduse on-line într-o platformă care va funcționa în termen de 5 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern (art. 2 alin. 1 și art.6 alin. 1)” Adică cel mai devreme pe 25.03.2020, dacă s-ar fi publicat astăzi în MO, ceea ce nu s-a întâmplat (ședința de guvern s-a desfășurat în data de 18.03.2020). Avem următoarea situație: baruri, restaurante, hoteluri, SPA-uri, baze de tratament, saloane de înfrumusețare, săli de sport, baze sportive și multe alte afaceri care au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR! Cum să vii tu, guvern în situație de urgență, să le ceri patronilor acestor afaceri ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR să aducă dovada că n-au mai produs nimic în perioada în care au fost efectiv ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR? Care dovadă? Că au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR? Dovada există chiar în decretul care a făcut posibilă ÎNCHIDEREA LOR PRIN ORDIN MILITAR. Ce anume nu este clar? Avem peste 8.430 de baruri, restaurante și cafenele autorizate de fostul Minister al Turismului azi se numește Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Câte dintre acestea ar putea livra mâncarea la domiciliu? Și la domiciliul cui: Avem 47 de localități turistice de interes național și 61 de interes local, unde numărul locuitorilor e mai mic decât cel al turiștilor. Dacă nu sunt turiști, iar localnicii erau, în mare parte, angajați în bazele de cazare – acum închise – cine va comanda mâncarea on-line la restaurantele din stațiunile turistice, pentru a fi livrată la domiciliu? Este doar un exemplu care arată lipsa de logică și neînțelegerea realității de către cei care au conceput acest plan de măsuri economice”, a precizat deputatul Dobre.

Potrivit parlamentarului constănțean, actualul guvern ar face bine să asculte ce spun și ceilalți și să conștientizeze faptul că, în general, toate firmele sunt afectate – direct sau indirect. Astfel, Dobre propune ca certificatele de urgență să fie emise fără acte contabile justificative.

„Dacă este nevoie, se poate desena situația, ca să fie mai clară pentru cei care nu înțeleg. Aceiași oameni care cer clemență pentru guvern și fac apel la calm au mai spus că nu e normal să se acorde ajutor din partea statului pentru toate afacerile, ci doar pentru cele afectate de criză, numai că deciziile luate îi tratează pe toți în mod egal. E clar că firmele de curierat merg foarte bine în perioada aceasta, că unele magazine au vânzări chiar mai mari decât înainte, prin comenzi on-line. Dar cum să-i impui unuia care a fost ÎNCHIS PRIN ORDIN MILITAR să depună aceleași declarații și bilanț contabil ca restul, care încă funcționează? Chiar dacă vor rămâne restaurante care vor putea livra la domiciliu – ceea ce ne dorim toți, pentru că e dezirabil să funcționeze cât mai multe afaceri – totuși, cei care au conceput măsurile nu s-au gândit decât la București (cu toate că și aici situația nu este bună deloc). În rest, de unde să aibă restaurantele atâția clienți care să aibă, la rândul lor, atât de mulți bani în plină criză, ca să poată comanda zilnic mâncarea la restaurantele din Sinaia, Predeal, Bușteni, etc de exemplu? În aceste condiții, este aberantă cerera de justificare a veniturilor prin balanță: Se închid activitățile conform Ordinului militar din data de 17.03.2020, iar certificatele de urgență trebuie emise fără acte contabile justificative, fiind foarte clar pentru toată lumea că veniturile sunt sau vor fi ZERO! Pentru toate activitățile care se închid prin Ordin Militar, certificatul de situație de urgență trebuie emis IMEDIAT, fără proceduri birocratice pentru domeniile de activitate interzise. Balanța aferentă lunii Martie se încheie pe 25 Aprilie, adică trebuie ca operatorii economici să aștepte o lună pentru depunerea documentelor pentru activități interzise de Ordin Militar”, a mai spus deputatul Dobre.

Similare:

Alegerile locale, în prag de AMÂNARE. Dobre (PRO România): „Ar trebui organizate DUPĂ luna septembrie”

VIDEO Ministrul Economiei, Virgil Popescu, în vizită la Damen Mangalia: „Sub guvernarea liberală, statul român nu va mai fi slab”

Dobre (PRO România), despre specula din comerț: „Sunt prețuri care pe mine MĂ SPERIE! OK, profit, dar până unde? Trebuie să empatizăm!”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *