Dobre (PRO România) își pierde răbdarea cu prefectul Niculescu: „AFACEREA cu cazările este o BOMBĂ CU CEAS! Să prezinte CONTRACTELE de preluare a hotelurilor!”

Afacerea COVID-19, cu cazările din Constanța, este deja o bombă cu ceas, anunță, vineri, coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Titus Dobre.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, nu mai comunică nimic presei, după ce tuturor prefecților li s-a interzis să mai dea date, săptămâna trecută. Deputatul Dobre și-a pierdut răbdarea cu această abordare și a lansat o serie de întrebări pentru prefect, de la care așteaptă răspunsuri. Iată întrebările:

  1. Sunt persoane care au fugit din carantină, de la Hotelul Flora sau de la unul din cele folosite pentru cazarea celor repatriați?
  2. Sunt doar 12 persoane infectate cu virusul COVID-19 printre cei repatriați, care au fost cazați la Sanatoriul Balnear Techirghiol?
  3. Cine răspunde pentru victimele pe care le vor face fugarii de la unul dintre hotelurile folosite, dacă se va constata că au fost lăsați/scăpați liberi pe străzi și prin spațiile publice și sunt purtători ai virusului? Să nu îmi spuneți ca veți face anchetă dupa ce faptele sunt comise deoarece nu mai contează.
  4. Ce se va întâmpla peste două săptămâni cu locuitorii județului Constanța, dacă spitalele se vor umple cu sute de persoane aduse pe aeroportul Kogălniceanu și cazate în hotelurile de pe Litoral?

Nu sunt singurele solicitări ale parlamentarului constănțean. Deputatul Dobre arată faptul că spitatele constănțene vor fi depășite în scurt timp cu valul repatrierilor și, totodată, îi solicită prefectului Niculescu să publice, din partea Guvernului, contractele prin care hotelurile de pe litoral – devenite centre de carantinare, au fost preluate în această operațiune.

„Să nu uităm că Spitalul de Boli Infecțioase Constanța are doar 220 de paturi! Dacă se va umple acest spital și Spitalul Județean Constanța cu cei aduși pentru a fi cazați la hotelurile șmecherilor, constănțenii unde se vor mai duce? Cine va răspunde pentru sănătatea/viața constănțenilor, domnule prefect? Mă sună cetățenii din Constanța să mă întrebe ce e de făcut! Ce să le răspund, domnule prefect, constănțenilor care au fost mai întâi acuzați că nu sunt empatici și nu înțeleg situația semenilor repatriați, dar acum stau îngroziți să aștepte datele statistice despre contaminările din județ? Pe care oricum nu le mai comunicați, pentru că așa vrea Orban sau/si Vela de la MAI! Cum e posibil să se scape totul de sub control? Ați făcut, domnule prefect, niște calcule, niște scenarii posibile, atunci când ați adus sau veți aduce 1.500 de români pe Litoral? A făcut cineva aceste calcule și scenarii? Știți măcar că spitalele din Constanța nu au nici măcar echipamente de protecție pentru cadrele medicale? 12 dintre cei repatriați sunt diagnosticați după prima testare, dar ce vom face dacă în a 13-a și a 14-a zi se va constata că toți cei repatriați sunt contaminați? De ce nu ați dus repatriații la hotelurile MAI, care sunt păzite? De ce ați preferat să riscați viețile tuturor? Cine își ASUMĂ consecințele scăpării acestei situații de sub control și cu ce drept? De ce nu mai vrea Guvernul să fie comunicate date? Sau nu mai comunicați pentru că nici voi nu știți? Și dacă știți, dar nu vreți să mai comunicați, de ce considerați că noi nu ar trebui să știm? Cu ce sunteți voi, Guvernul PNL/Guvernul „MEU”, mai presus față de ceilalți? Ce vă face pe voi să credeți că ne puteți pune viețile în pericol, făcând afaceri pe spinarea noastră și cu prețul vieții unora dintre noi? Și teroarea nu se oprește aici! Aflăm că azi vor mai ateriza două aeronave cu aproape 400 de repatriați din Italia, care vor fi cazați tot la Techirghiol. Vin din zone „roșii”. Înghesuiți în aceleași avioane. E deja puțin probabil să nu fie toți contaminați. Doar cei veniți astăzi ar putea ocupa Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Județean! Iar medicii din județul Constanța nici măcar nu au fost testați. Ați făcut presiuni pentru a se testa personalul medical din județ, în cel mai scurt timp, domnule prefect? Vom ajunge, în două săptămâni mai rău decât Suceava? La final vă solicit să prezentați, din partea Guvernului României, un model de contract de preluare a hotelurilor, cu clauze specifice ale activității de turism și cele impuse de Direcția de Sănătate Publică, care să poată fi semnat de angajator/proprietar. În calitate de deputat de Constanța, aștept răspuns de la prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu!”, a transmis deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Dobre (PRO România), despre repatrierile la Constanța: „Dacă bugetul statului este folosit pentru a umple buzunarele clientelei politice, vom avea CEL MAI NEGRU SCENARIU”

Dobre (PRO România), nervos pe ministrul Economiei: „Cum să ceri firmelor să aducă proba că au fost închise, când ȘTII că au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR?”

Alegerile locale, în prag de AMÂNARE. Dobre (PRO România): „Ar trebui organizate DUPĂ luna septembrie”

Dobre (PRO România), despre specula din comerț: „Sunt prețuri care pe mine MĂ SPERIE! OK, profit, dar până unde? Trebuie să empatizăm!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.