Dobre (PRO România), indignat de „șirul interminabil de gafe și abuzuri ale ministrului Anisie”. Către părinți: „NU SEMNAȚI declarația!”

Introducerea de către Ministerul Educației a unor declarații-angajament, documente ce ar trebui semnate de elevi și de părinții acestora, privind desfășurarea activității didactice prin intermediul tehnologiei, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, a stârnit revolte.

Elevii au reacționat prima dată și au solicitat retragerea acestor declarații fără rost, iar joi seară deputatul constănțean al PRO România, Mircea Dobre, s-a arătat indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației.

Ca părinte al unui copil de gimnaziu și ca politician, sunt indignat de șirul interminabil de gafe, bâlbe și abuzuri care vin din partea Ministerului Educației. Vă rog și vă îndemn să nu semnați această declarație abuzivă – cea mai recentă invenție a ministrului Monica Anisie, cea care parcă se străduiește să distrugă tot ce a mai rămas din sistemul nostru de educație. Cu o colosală incompetență, ne impune acum un document care sfidează legislația în vigoare. Nu poți veni în fața românilor să inventezi o declarație pe proprie răspundere în care, la final, să faci trimitere la Codul Penal. În orice lege sunt prevăzute sancțiuni pentru cei ce încalcă prevederile legale, nefiind necesare alte declarații – mai ales cu trimitere la Codul Penal. Această declarație este abuzivă și se face o suprareglementare, fără a avea la bază un temei legal. Este doar o invenție a acestui ministru care ne uimește prin incompetență. În logica ei, ar trebui să semneze și ea același tip de declarație pe proprie răspundere, cu trimitere la Codul Penal, pentru tot ce face la minister! Dacă ar fi făcut așa ceva, ar fi avut mii de dosare penale pe numele ei, până azi. Să stea liniștită dna Anisie, că nu va sta nimeni să înregistreze cursurile, pentru că nu acesta este scopul părinților. Sunt părinte și mă interesează doar ca fetița mea să aibă acces la un sistem de educație cât mai performant, dar, din păcate, acest guvern din care face și Anisie Monica nu face altceva decât să îngroape și umbra de învățământ care mai exista, provocând haosul în care se zbat profesorii, elevii și părinții”, a transmis Mircea Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *