Dobre (PRO România), despre specula din comerț: „Sunt prețuri care pe mine MĂ SPERIE! OK, profit, dar până unde? Trebuie să empatizăm!”

Prețurile la produsele cele mai căutate în perioada epidemiei de coronavirus au crescut artificial în aceste zile. Pe fondul unei cereri mari din partea celor mai… speriați dintre noi și a lipsei totale de reacție din partea autorităților, prețurile în piețele din toată țara și în numeroase magazine pur și simplu au explodat.

CITEȘTE ȘI:

Fie că vorbim de alimente sau de dezinfectanți – de măști nu mai vorbim, aproape că nu se mai găsesc de mai multe zile, prețurile s-au înmulțit de două până la zece ori.

PRO România Constanța și-a suspendat recent activitatea politică, însă coordonatorul, deputatul Mircea Titus Dobre, este speriat de cum arată situația în comerț. În acest sens, Dobre face un apel la comercianții din zona medicală sau de curățenie să înceteze aceste practici și să se alăture atmosferei de… empatie națională.

„Eu cred că nu contează cu ce ne ocupăm în viața de zi cu zi, contează să fim în empatie față de toți cetățenii, unii deja diagnosticați, alții stau în carantină sau autoizolare și își așteaptă rezultatele. Trebuie să empatizăm cu toții și să fim, în primul rând, oameni. Cel mai important lucru este ca cei care dețin companii cu obiect de activitate în zona medicală sau cu distribuția produselor necesare – dezinfectanți, mănuși ș.a.m.d., trebuie să înțeleagă că dacă înmulțesc prețul cu 100 sau cu 1.000 sau cu cât se gândesc ei… am înțeles că în Constanța litrul de clor a ajuns la 7 lei, o sticlă de dezinfectant de 250 ml – 50 de lei, sunt niște prețuri care pe mine mă sperie. OK, până unde? Se bazează pe stocurile pe care le au și le aruncă în piață, o să aibă probabil profitul estimat, dar după aceea nu o să mai aibă de unde, trebuie să susțină… Cred că trebuie să fim foarte serioși și cei care dețin astfel de companii ar trebuie să se gândească dacă este necesar și normal să facă acest lucru. Ar trebui să se pună ei în situația – sigur, nu toți fac – unui cetățean care nu au acces la așa ceva!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Marți, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a susținut faptul că procurorii ar trebui să intervină pentru a-i pedepsi pe cei care au crescut artificial prețurile la produse, aceștia fiind catalogați drept „niște nenorociți, care profită de necazul oamenilor, pentru a-și umple buzunarele de bani”. Mai mult, Roman a punctat faptul că „mai nou curg valuri de solicitări de modificare a obiectului de activitate al unor firme, cu cel medical. Nu prezum vinovăția, dar nici nu cred în atâtea coincidențe!”

În acest sens, deputatul Dobre ne-a precizat faptul că fenomenul trebuie urmărit cu atenție, însă, totodată „probabil există și firme care vor să ajute”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *