Dobre (PRO România), despre repatrierile la Constanța: „Dacă bugetul statului este folosit pentru a umple buzunarele clientelei politice, vom avea CEL MAI NEGRU SCENARIU”

Marţi seară, la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța, a aterizat al patrulea avion, parte din operațiunea de transport umanitar a românilor din Italia. Pasagerii au decolat, la fel ca cei de luni seară, din Veneția. Odată ajunși în România, vor parcurge traseul epidemiologic stabilit încă de la primul avion sosit la Constanța, adică li se vor preleva probe, care vor fi analizate la București, iar apoi vor fi transportați sub escortă la centrul de carantinare din Techirghiol.

Situația centrelor de carantinare, practic hoteluri de pe litoral – cu excepția Sanatoriului Balnear Techirghiol, îi irită pe cei de la PRO România. Deputatul constănțean Mircea Titus Dobre acuză că aceste proceduri sunt afaceri cu pandemia, arătând faptul că „Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate”.

„Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative? Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră. Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara,  la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu. De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?”, a transmis deputatul Dobre.

Parlamentarul constănțean, fost ministru al Turismului, oferă și o serie de exemple în acest sens: Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă S.A. deține hotelurile: Hotel Ceres *** – Stațiunea Băile 1 Mai (Judetul Bihor) – 460 locuri cazare – de la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km; Hotel Silvana ** – Stațiunea Buziaș (Judetul Timiș) – 200 locuri – de la aeroportul din Timișoara sunt doar 44 km.

„Dacă trebuie să aterizeze în județul Constanța de ce NU se folosesc hotelurile de mai sus? Cerem Executivului să vină urgent cu explicații! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toți vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aștepta, în cel mai negru scenariu”, a concluzionat deputatul Dobre.

Pe același subiect:

Dobre (PRO România), nervos pe ministrul Economiei: „Cum să ceri firmelor să aducă proba că au fost închise, când ȘTII că au fost ÎNCHISE PRIN ORDIN MILITAR?”

Repatriații prefectului Niculescu sunt cazați și la… Techirghiol. „Frații și surorile noastre au starea de sănătate bună, dar vor fi testați în țară”

Dobre (PRO România), despre specula din comerț: „Sunt prețuri care pe mine MĂ SPERIE! OK, profit, dar până unde? Trebuie să empatizăm!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.