Dobre (PRO România) de acord cu o dezbatere publică: Întrebările, trase la sorți de toți candidații!

Președintele Comunității Elene „Elpis” Constanța, Anton-Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al municipiului, a lansat miercuri o invitație pentru ceilalți 16 contracandidați la o… dezbatere publică. Antoniadis subliniază că suntem martorii unei „distanțări politice” cauzată de „pandemia de orgoliu” și cei 17 candidați au obligația să prezinte constănțenilor proiectele propuse de fiecare dintre ei. Detalii, AICI!

În acest sens, candidatul PRO România pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Mircea Dobre, a arătat că 17 candidați reprezintă un număr care ar putea produce dificultăți tehnice, mai ales în ceea ce privește timpul alocat. Chiar și așa, ar putea fi găsite soluții, precum… tragerea la sorți a întrebărilor:

„Eu sunt pentru dezbateri publice. Ideea este că nu știu dacă din punct de vedere tehnic poți să faci o dezbatere cu 17 candidați. Trebuie să fie găsită o soluție cu mai puțini, dar teoretic nu s-ar putea întâlni toți față în față. Sunt foarte mulți. Dacă fiecare vorbește două minute… Fiecare ar trebui să vorbească măcar 20 de minute. Nici cinci câte cinci în mai multe zile nu merge, pentru că fiecare o să spună că vrea cu ăla sau cu ălălalt… Eu sunt pentru dezbateri, nu am nimic împotrivă, cine vine bine, cine nu… asta este. Cu 17 inși, ar însemna să stăm vreo șase ore. (…) Ar fi trebuit discutat din timp, cum se face la nivel central: staff-urile se întâlnesc și pun la punct dezbaterile respective, cum se face la nivel național. Așa ar trebui și aici. Trebuie să fie un inițiator, neutru, nu neapărat că acum Antoniadis… dar inițiatorul trebuie să fie neutru, adică presa! Fiecare candidat primește câte cinci întrebări și cu asta basta și la final un candidat să spună o pledoare, s-o numesc așa. Textul lui de candidat. Eu așa o văd. Chiar și așa cinci întrebări nu acoperă tot. O zi întreagă, nu știu dacă îi țin pe toți balamalele. Dar, eu sunt de acord, aștept să fiu anunțat și vin, nu am nici un fel de problemă. Sau, ca să fie OK pentru toată lumea, putem într-un bol… să zicem că vin 10 candidați… patru întrebări de fiecare, adică 40 de întrebări, toate diferite. Fiecare candidat își extrage întrebările și le lasă pe masă la moderator”, a spus Mircea Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Până în prezent, patru candidați au confirmat că își doresc o astfel de dezbatere: Anton Antoniadis, Mircea Dobre, Horia Constantinescu și Stelian Ion, iar Nicoleta Ploscaru cu o serie de condiții.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncianu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.