Spread the love

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a arătat sâmbătă seară faptul că la Brașov și Constanța sunt focare de coronavirus în care personalul medical este intens infectat. Vestea este surprinzătoare pentru Constanța, unde nu au existat semne de astfel de probleme, comparativ cu Suceava, de exemplu. Pentru Constanța s-a tot raportat un singur caz, primul de altfel din județ, cazul 39 la nivel național, între timp vindecat.

Nelu Tătaru a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că, de săptămâna viitoare, se va ocupa personal de „cele două situații”, Brașov și Constanța.

„Era un moment în care trebuia să limităm circulația persoanelor în Țăndărei, astfel ca persoanele să nu iasă și să răspândească virusul în restul județului, iar în interior să nu intre nimeni, pentru a nu amplifica acea transmitere locală. Există și alte focare, Deva, Aradul, avem zone unde avem un personal medical intens infectat, ne gândim ne gândim la Brașov ne gândim și la Constanța, sunt focare pe care le avem în atenție și pe care săptămâna viitoare le voi vizita”, a declarat Nelu Tătaru.

Coordonatorul PRO România Constanța, deputatul Mircea Dobre, a luat foc pe ministru, imediat după declarațiile acestuia și a vorbit despre incompetența guvernului Orban, punctând faptul că Suceava, Brașov și Constanța – trei piloni ai României, deja scoși din joc de COVID-19.

„România e singura țară din lumea asta în care s-au contaminat mai întâi spitalele. Și nu în orașe mici, unde oricum sunt probleme ale sistemului sanitar, ci în punctele strategice. Am scris, acum câteva zile, că spitalele din județul Constanța se vor bloca din cauza deciziei guvernului de a aduce 1.500 de români repatriați pentru a-i ține în carantină pe Litoral. Județul Suceava deja e închis, din cauza unor erori imposibil de explicat și pentru care mulți ar trebui să dea deja socoteală. Iar în seara asta, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că la Brașov și Constanța sunt focare de Coronavirus în care personalul medical este intens infectat. Ministrul spune că de săptămâna viitoare se va ocupa personal de cele două situații, dar cine ne spune cum s-a ajuns aici? De când știe Ministrul Sănătății de această problemă? De când știe prefectul, George Niculescu, de această situație? Ce înseamnă ca se va ocupa săptămâna viitoare? Cred că dacă vor închide Constanța vor rezolva problema? Care este situația pe spitalele din județ? Câți medici sunt infectați? Până la urmă care este realitatea din județul Constanța cu privire la numărul celor infectați? Cine a făcut posibil acest dezastru trebuie să răspundă în fața legii acum!”, a transmis deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Bilanțul DECESELOR ajunge la 146, la nivel național

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 3.613 cazuri confirmate

PANICĂ în Ministerul Sănătății: șeful Corpului de Control are coronavirus. Depistat la CONSTANȚA!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *