Dobre (PRO România Constanța): „Dacă Dăncilă o remaniază pe Carmen Dan, va începe RĂZBOIUL AMAZOANELOR în PSD!”

Social-democrații se vor reuni luni, 15 iulie în ședința Comitetului Executiv al PSD, printre subiectele de discuției fiind remanierea guvernamentală și prezentarea unor date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului.

Despre remanierea din PSD se vorbește de mai multe zile, iar premierul Viorica Dăncilă urmează să prezinte în cadrul ședinței lista neagră a miniștrilor care ar urma să plece din Guvern. De când se vorbește de remaniere, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, este printre principalii miniștri vizați să fie trimiși pe tobogan.

Până la CEx de luni, se pare că Dăncilă ia în calcul o remaniere mai amplă, care să includă inclusiv 3 portofolii (din cele 4) deținute de ALDE. Totodată, deși avea pe lista neagră 4 ministere (Interne – Carmen Dan, Agricultură – Petre Daea, Transporturi – Răzvan Cuc, și Educație – Ecaterina Andronescu), au apărut încă patru nume care ar putea să părăsească Guvernul: Bogdan Trif (Turism), Alexandru Petrescu (Comunicații),  ministrul Justiției, Ana Birchall și Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării.

În ciuda presiunii pe Carmen Dan, care este dată ca și plecată din fruntea MAI, se pare că aceasta ar putea să scape de valul de execuții. În primul rând, zilele trecute Carmen Dan a precizat că premierul Dăncilă nu i-a solicitat demisia. În al doilea rând, Carmen Dan și Viorica Dăncilă sunt concitadine și colege de foarte mulți ani. Pe această legătură strânsă mizează și deputatul constănțean al PRO România, fost ministru în guvernele PSD, Mircea Titus Dobre.

„Eu nu cred că va pleca doamna Carmen Dan de la MAI, ținând cont de faptul că ministrul și premierul sunt din… Teleorman! Au avut și au în continuare aceeași persoană care le-a susținut și încă le susține – poate – pe numele lui Liviu Dragnea, fără dar și poate! Ele sunt una din moștenirile lui Liviu Dragnea. Dacă, într-adevăr, va fi remaniată, asta înseamnă că o să avem un război al amazoanelor în PSD! Dar, hai să așteptăm ziua de luni, să vedem ce înseamnă remanierea largă”, a spus Mircea Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Acest senariu al războiului amazoanelor ar putea să aibă loc, pentru că Dăncilă nu poate să îi garanteze lui Carmen Dan un… viitor relaxat. Ne putem gândi că, odată plecată de la șefia MAI, Carmen Dan ar putea fi recompensată cu diverse posturi, de ambasador, consul, secretar de stat ș.a.m.d. Nici vorbă de o astfel de situație!

„Ea este senator și se întoarce înapoi în Parlament. Nu cred că renunță la mandat. Ca să ajungă ambasador, consul sau orice altceva trebuie să treacă de președintele României (Klaus Iohannis – n.r.). Și nu se va întâmpla! Luni vom afla cu exactitate dacă se va întâmpla sau nu…”, a mai spus Mircea Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

În toamna anului trecut, Carmen Dan şi comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, col. Cătălin Paraschiv, au fost audiaţi în Comisia pentru drepturile omului din Parlament, în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei. Din cadrul comisiei face parte, prezent la discuțiile respective, care ne-a precizat că și atunci Carmen Dan a fost arogantă.

„Am întrebat-o și ne-a spus că noi nu știm nimic, că ea e cea mai deșteaptă. Și i-am spus să ne lămurească, dacă noi nu știm nimic și ea e cea mai deșteaptă! Dacă tot suntem mai fraieri așa… ne-a zis că nu avem nici un fel de atribuții în comisie, că nu avem cum să punem întrebări, asta e, fiecare înțelege Regulamentul Parlamentului după cum dorește…”, a concluzionat deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *