Dobre, iritat că PSD Constanța a propus-o apoi a retras-o pe Mari Dragnea la șefia unei companii de stat: „Deciziile se iau la partid, nu în consiliile de administrație”

Marilena Dragnea, un nume necunoscut, dar suficient de zgârietor pe timpan până în 2016, când era vajnică luptătoare pentru PNL Constanța, ipostază din care se lupta cu ciuma roșie. Cunoscută în partid ca soacra, Marilena Dragnea tăia și spânzura în mandatele lui Gheorghe Dragomir, până când epoca acestuia s-a încheiat.

CITEȘTE ȘI:

Plecată din PNL, dezamăgită că nu a prins funcții și după o candidatură dezastruoasă pentru primăria Năvodari în 2016, Marilena Dragnea s-a dus la… PSD! Probabil convinsă că timpul a trecut și lumea a uitat, și-a făcut cărțile încât a prins o propunere la mijlocul acestei luni și a fost votată de Consiliul de Administraţie al Mamaia SA ca să preia funcția de… director.

CITEȘTE ȘI:

Fie și pentru două luni, acest mandat i-a scos din sărite pe cei din PSD, care nu au uitat de aventurile politice ale Marilenei Dragnea, asta că aceasta a fost convinsă să renunțe la postul de director. Vineri, Marilena Dragnea a anunțat că renunță la acest post.

dragnea mamaia sa

Din acest moment, a apărut altă problemă, decizia de renunțare la mandat a fost trimisă la PSD și nu la Mamaia SA sau la Ministerul Turismului, aspect care l-a scos din sărite pe deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, care, duminică, a reacționat virulent:

„De la #PSDragnea, la Partidul Stroe-Dumitrache#Constanța SA. #Dragnea renunță la șefia MAMAIA SA. Marilena Dragnea. Dar uită că declarația ar trebui înregistrată în altă parte, nu la PSD Constanța. Și astfel aflăm că deciziile referitoare la conducerea companiilor de stat se iau la partid, nu în Consiliul de administrație al companiilor. Acel partid care declară că se vrea reformat, că a-nțeles ceva după alegerile din 26 mai, că și-a schimbat viziunea. Doar că realitatea, cel puțin, la Constanța arată altceva: PSD este Partidul Stroe-Dumitrache. Fiind obișnuită să execute ordinele celor doi, Marilena Dragnea și-a înregistrat declarația de retragere la sediul partidului. (…) Numirea unui director provizoriu al unei companii de stat – așa cum este și MAMAIA SA – se face conform art.64 indice 2, din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice coroborat cu Legea 31/1990. Adresa prin care doamna declară că renunță la funcție are număr de înregistrare/intrare de la PSD – Partidul Stroe-Dumitrache – în acest caz. Pentru că are număr de intrare la PSD Constanța înseamnă că există o adresă cu număr de ieșire către Ministerul Turismului (în portofoliul căruia se află compania de stat MAMAIA SA) prin care înștiințează că respectiva persoană renunță la mandat. Această situație demonstrează că deciziile se iau, la PSD Constanța, exclusiv de către aceste două personaje. (…) Așteptăm explicații de legalitate, în privința acestei adrese care a fost înregistrată de PSD Constanța, fiind înaintată de o persoană fizică ce renunță la o propunere de a ocupa un post de conducere în cadrul unei companii de stat”, a spus deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.