DNA, pe cale să descindă la Cogealac. „Migranții” dau năvală în ograda lui Alexa

La începutul lunii trecute, candidatul PSD la primăria Cogealac, Stere Palaș, anunța o potențială mită electorală în localitate. A sunat la 112 și a acuzat că primarul Gheorghe Alexa (FOTO) a invitat toţi locuitorii la Căminul Cultural din localitatea Râmnicu de Jos, unde a oferit masă şi a adus şi formaţie. Poliția s-a deplasat la fața locului, a demarat cercetările pentru a se stabili cu exactitate despre ce este vorba, însă reprezentanţii Bisericii din localitate au spus că, întrucât era hram, masa era oferită de ei şi nu de vreun candidat. Situația s-a calmat, până recent, când au loc alte situații.

Este comuna în care, brusc, mulţi cetăţeni veniţi din alte zone au dorit să îşi facă buletine, iar Poliția a dat asigurări că va „monitoriza fenomenul”! Evident, toate gândurile au plecat spre votul organizat, sub oblăduirea primarului Gheorghe Alexa.

„Dom-le, am auzit, dar ar trebui organele competente să se implice, că au venit ceva locuitori din județul Tulcea, ar fi ceva oameni de la Ovidiu. Știu că s-a deschis un dosar, am auzit, dar nu știu exact ce s-a întâmplat. Probabil, domnul primar în funcție consideră că pierde teren și s-a gândit dânsul să aducă persoane din afara localității, să le facă buletine pe raza comunei Cogealac. (…) Ca să votezi, trebuie să fii rezident, ei s-au apucat de acum două luni să tot facă buletine! Oamenii sunt foarte conștiincioși! Știu că Prefectura este la curent cu această problemă”, a spus Stere Palaș, pentru TOMIS NEWS.

nicolaescuNumai că Instituția Prefectului e la curent de la prea puțin spre deloc cu problema de la Cogealac!

„Nu știu, nu avem informații de așa ceva!”, ne-a spus prefectul Adrian Nicolaescu (FOTO).

Sursele noastre susțin că este vorba de peste 200 de persoane în ultimele două luni, iar vineri, 3 iunie a.c., Alexa ar fi semnat personal aprobarea a 20 de noi buletine!

 

„La Cogealac, e 500 lei votul! Primul care a început acolo acum niște ani a fost Cati Hristu, apoi și ceilalți. Mergeau cu Biblia, dom-le, la oameni și rezolvau. Acum, merg la oameni în casă, de-aia sunt greu de prins. (…) Au făcut astăzi vreo 20 de vize de flotant, are peste 200 de inși până acum!”, ne-a spus sursa noastră.

Replica primarului Alexa nu s-a lăsat așteptată.

„Eu sunt printre cetățeni, pe străzi, cu echipa, cu pliante. Și Săcele și Corbu și Istria vin aici la Cogealac la noi aici pentru buletine, dar pentru satele lor. Noi, comuna Cogealac, avem SPCL în comună și toate satele aferente vin și își fac buletinele la noi. Noi, în zona de nord, în comună, este centru SPCL, nu merg la Constanța, fac la Cogealac”, ne-a spus Gheorghe Alexa.

Întrebat dacă oamenii vin să își facă buletine la Cogealac pentru a vota acolo:

„Asta… nu știu să răspund, nu pot să stau eu să urmăresc toate astea, mai ales cu campania nu am timp să mă odihnesc…”, a concluzionat Alexa, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.