DIVORȚ între USR și PNL: ULTIMA ședință a coaliției, cu cuțitele pe masă! USR-iștii vor căderea lui Cîțu

Ședința de la Palatul Victoria s-a terminat după o oră și ceva de discuții cu cuțitele pe masă. Nu s-a ajuns la niciun rezultat în ședința coaliției, iar USR PLUS depune moțiune de cenzură în această seară, doar cu ajutorul semnăturilor AUR, altfel nu au cum. Ca o consecință a deciziei USR PLUS, premierul Florin Cîțu va demite toți miniștri, secretarii de stat, subsecretarii, prefecții, subprefecții, șefii de agenții guvernamentale ai USR PLUS. O parte din miniștrii USR PLUS și-au strâns deja din lucruri, știind că asta va fi consecința deciziei lor de a depune moțiune de cenzură pentru că Florin Cîțu nu a vrut să renunțe la funcția de prim-ministru.

USR PLUS susține că a votat o rezoluție prin care mandatează parlamentarii să inițieze și să depună o moțiune de cenzură în cazul în care premierul Cîțu nu demisionează, în timp ce liberalii susțin că au mandat de susținere a prim-ministrului votat în BPN. Totodată, Cîțu le reproșează lui Cioloș și Barna că au „alte socoteli” și că au tras de timp în cazul implementării unor proiecte. În același timp, Barna și Cioloș reproșează revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministrul al Justiției fără consultări prealabile, plus interesul pentru PNDL 3 despre care USR PLUS susține că este „o hoție” prin care se dau bani primarilor într-un mod netransparent pentru a-l vota președinte la Congresul din 25 septembrie. Oricâte mesaje la calm și la înțelegere s-au dat în cursul acestei zile mai ales din partea PNL, situația din ședința coaliției de guvernare este încordată și nu există o cale de mijloc.

În încercarea de a ajunge la un numitor comun și pentru a arăta că sunt de bună credință, PNL a pus pe masă numai mandatul la Ministerul Justiției și mai mult, au admis o parte din amendamentele USR PLUS la programul Anghel Saligny. USR PLUS a spus că nu se va mai răzgândi așa cum s-a întâmplat în cazul revocării lui Vald Voiculescu de la Sănătate. UDRM susține poziția liberalilor și sunt de partea premierului Florin Cîțu.

La ora 18.00 a început ședința crucială a coaliției de guvernare în care PNL și USR PLUS intră de pe poziții ireconciliabile. USR PLUS a cerut demisia premierului Florin Cîțu, precizând că vor să rămână în coaliție, dar doar în condițiile în care acesta nu va mai fi șeful Executivului. Liberalii au răspuns ferm că nu se pune problema arătând susținere fără echivoc pentru Florin Cîțu.

Ședința coaliției s-a desfășurat la Palatul Victoria, unde pe lângă liderii coaliției, au participat și primvicepreședinții PNL și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău. Înainte de ședința coaliției, Comitetul Politic al USR PLUS a votat o rezoluție prin care mandatează parlamentarii să inițieze și să depună o moțiune de cenzură. Pentru că nu are suficienți parlamentari, USR PLUS depinde de semnăturile AUR.

UDMR exclude orice modificare a structurii guvernamentale

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri că din punctul de vedere al UDMR este exclusă orice modificare a structurii guvernamentale.

Din punctul nostru de vedere este exclusă orice modificare a structurii guvernamentale, nu dorim să schimbăm şi nici nu suntem de acord să schimbăm portofolii din ministere„, a spus Cseke Attila.

Guvernul a adoptat, vineri, în lipsa miniştrilor USR PLUS, ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.