DISTRACȚIE militară în Coreea de Nord: Soldații, puși să spargă plăci de beton cu capul, spre satisfacția liderului suprem. Țara a prezentat în premieră imagini cu noua sa rachetă hipersonică

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a difuzat imagini cu soldați care sparg diverse obiecte cu mâinile goale. Aceștia își etalează rezistența și abilitățile de luptă în probe extreme, sub priviriea încântată a liderului suprem Kim Jong Un. Scena de deschidere arată cum un soldat nord-coreean sparge din săritură mai multe plăci de beton fixate pe un cadru și asigurate, din spate, de mai mulți camarazi de-ai săi. Un alt soldat sparge cu capul plăcile, în timp ce Kim Jong Un dă din cap satisfăcut de demonstrația acestora. Pe lângă distrugerea cărămizilor și a țiglelor, soldații au fost întinși pe cioburi de sticlă și cuie de fier, în timp ce plăci de beton erau sparte pe corpul lor. În materialul video mai pot fi văzuți bărbați îndoind tije de fier cu gâtul și rupând lanțuri. Presa din Coreea de Nord a declarat că trebuie să arate dușmanilor că soldații lor au „pumnii de fier pentru a proteja pacea țării”.

cap coreea 1

Televiziunea din Coreea de Nord a prezentat în premieră imagini cu rachetele cele mai avansate ale acestei ţări, inclusiv ultimul model de rachetă hipersonică. Noile arme ale regimului de la Phenian au fost prezentate luni la o expoziţie de armament la care a participat liderul nord-coreean, Kim Jong Un, informează EFE. În imagini au fost văzute, printre altele, Colosul lui Kim, cea mai mare rachetă intercontinentală din arsenalul nord-coreean, Hwasong-16, şi noua rachetă hipersonică testată pentru prima dată cu câteva săptămâni în urmă.

Hwasong-16 (sau Hwasong-17 cum era prezentată pe monitoare) a fost expusă pe enorma sa platformă mobilă de lansare constituită dintr-un transportator cu 11 osii. Imaginile difuzate de postul de stat KCTV au arătat din diferite unghiuri şi Hwasong-8, noua rachetă hipersonică, cunoscută până în prezent doar dintr-o fotografie.

racheta coreea

Conform The Drive, racheta hipesonică nord-coreeană e similară cu modelul chinez DF-17. Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide decât rachetele convenţionale, balistice sau de croazieră. De asemenea, sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă din prezent. Experţii militari sud-coreeni susţin că modelul de rachetă hipersonică al Phenianului se află însă într-o fază incipientă de dezvoltare şi că va mai dura mult timp până când această armă va fi operaţională. Pe lângă alte rachete de ultimă generaţie (Hwasong-15, KN-23, KN-24 şi KN-25), a fost prezentată şi o rachetă din familia Pukguksong (care funcţionează cu combustibil solid, ceea ce o face mult mai uşor de desfăşurat şi lansat), ce nu a fost văzută până în prezent şi al cărei nume este necunoscut.

La expoziţie au venit Kim Jong Un şi sora sa Kim Yo Jong, precum şi membri ai biroului politic şi figuri-cheie ale programului de înarmare nord-coreean. Pe lângă expoziţia de rachete, liderii nord-coreeni au asistat la un spectacol aerian şi la o demonstraţie de luptă a trupelor, care a inclus scene în care militarii spărgeau plăci de beton cu capul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *