Spread the love

Începând de marți, 17 martie, mai multe servicii subordonate Instituției Prefectului – Județul Constanța își vor suspenda parțial activitatea, ca urmare a normelor stabilite prin decretul prezidențial de activare a stării de urgență la nivelul României. Astfel, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor va suspenda pentru următoarele 30 de zile activitatea de examinare (probe teoretice și probe practice), cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția stării actuale. Persoanele care trebuiau să se prezinte la examinare în această perioadă vor fi reprogramate ulterior, iar informările cu privire la eventualele modificări vor fi făcute publice pe platforma www.drpciv.ro și pe site-ul Instituției Prefectului. În continuare, programul cu publicul va fi disponibil doar celor care se programează online pentru preschimbarea permisului de conducere sau pentru înmatricularea/radierea vehiculelor.

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte va fi disponibil exclusiv persoanelor care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii și se aplică doar celor care s-au programat online.

Referitor la Biroul Apostilă, persoanele care se prezintă pentru eliberarea sau depunerea de documente vor fi primite într-un spațiu special amenajat, situat în apropierea intrării în instituție și într-o încăpere cât mai izolată. Reprezentantul Biroului Apostilă va fi echipat corespunzător, cu echipament de protecție, iar igienizarea spațiilor desemnate pentru desfășurarea activității se va face cu o frecvență de 2 ore.

Potrivit Instituției Prefectului, măsurile sunt în dinamică și pot suferi modificări în funcție de evaluarea stării de risc la nivel local.

„Îi rugăm insistent, pe această cale, pe toți cetățenii județului Constanța să se informeze asupra măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus,  din sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență”, a transmis prefectul George Niculescu.

Marți dimineață, la nivelul județului Constanța, situația se prezenta astfel:

– 49 carantinați,

– 871 în autoizolare,

– 11 cazuri confirmate.

La nivel național, au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iași, 2 în Suceava, 2 în Neamț și câte unul în Ialomița, Mureș, Botoșani, Bistrița Năsăud și Vrancea. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani. De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București). În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgență, la nivel național au acționat aproximativ 28.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră. Astfel, doar în ultimele 24 de ore, pompierii și personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unități spitalicești, precum și la centrele de carantină existente în mai multe județe din țară. De asemenea, au fost angrenați în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de polițiști, 4.500 de polițiști de frontieră și peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităților de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt  destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

Pe același subiect:

CORONAVIRUS. Făgădău anunță MĂSURI SUPLIMENTARE: „Suntem pe locul 4, într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Vă rog din suflet, STAȚI ACASĂ!”

Deputatul Banias (PNL), testat de coronavirus: POZITIV!

Guvernul, față în față cu o nouă criză: băncile REFUZĂ amânarea plății ratelor pentru clienți

Huțucă (PNL): „Lucrăm la un set de măsuri în vederea diminuării efectelor pe care epidemia le va avea asupra Constanței”

România a ajuns la 168 de infectați cu coronavirus. CONSTANȚA: 11 cazuri confirmate

CCINA a început eliberarea avizelor de forță majoră din contractele comerciale

Klaus Iohannis: „Am decretat STARE DE URGENȚĂ pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *