DISPERARE la GSP, iar NU se dau salariile! „Gabi Comănescu ne-a spus că dacă ne plătește el cu ce mai rămâne…”

În prag de Sărbători, este iar nenorocire la Grup Servicii Petroliere. Angajații din țară reclamă faptul că nu sunt plătiți din vară și nici o instituție nu dă curs solicitărilor de remediere a situației. Un angajat al GSP ne-a precizat faptul că relamațiile la Inspectoratul Teritorial de Muncă s-au soldat doar cu o amendă de 2.500 de lei, însă compania refuză în continuare să achite salariile. A fost și grevă săptămâna trecută, iar președintele GSP, Gabriel Comănescu, le-a reproșat faptul că din cauza voastră am pierdut 25.000 de euro. Totodată, Comănescu le-a spus angajaților că dacă vă plătesc, eu cu ce mai rămân?

Potrivit angajaților GSP, cine este nemulțumit de situație i se recomandă să… demisioneze și să își ceară drepturile salariale în instanță. Comănescu știe de ce face astfel de recomandări: în primul rând, acțiunile din instanță durează foarte mult, iar în al doilea rând firma mamă este în paradisuri fiscale și nu poate fi trasă la răspundere din punct de vedere juridic:

Am fost peste tot, la ITM, ITM-ul ne trimite la judecătorie, la judecătorie avem colegi cu dosare de mai bine de un an… Sunt contractele cu OMV Petrom, BSOG – care a livrat banii pe 13 luna asta, dar salariile nu s-au dat. Ni s-a spus să ne dăm demisia și să recuperăm banii… Iunie, iulie, august, noiembrie și decembrie sunt neplătite. Cei de la ITM ne-au spus că au fost la ei o singură dată și l-au amendat pe Comănescu cu… 2.500 de lei… Am făcut grevă săptămâna trecută. Vin sărbătorile, avem restanțe la bănci… Directorii își țin funcțiile, dacă le spui de bani ne spun să plecăm acasă… Nimeni, nici o instituție nu se bagă! Cum e posibil să nu primești răspunsuri concrete de la ITM? Nu mai spun de cei de pe offshore, au de luat bani de ani de zile… La ultima videoconferință ne-au reproșat că au pierdut din cauza grevei noastre 25.000 de euro și Gabi Comănescu ne-a spus că dacă ne plătește pe noi el cu ce mai rămâne? Vapoarele merg într-una, Petrom plătește la timp, BSOG la fel, numai nouă nu ne dau banii…”, a spus un angajat al GSP, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “DISPERARE la GSP, iar NU se dau salariile! „Gabi Comănescu ne-a spus că dacă ne plătește el cu ce mai rămâne…”

  • marți, 21 decembrie 2021 la 12:25
    Permalink

    Este trist ca aceasta problema persista de ani de zile. Nu inteleg de ce nu-si plateste GSP angajatii. Ce-o fi in inima lui Comanescu? Cred ca are familie si stie ce inseamna sa te uiti in ochii copiilor stiind ca anul acesta Craciunul va fi mai sarac. Nu-mi place ca spun asta, dar il va ajunge mana lui Dumnezeu. Dumnezeu vede lacrimile celor neplatiti si nu va ramane nepasator. Dumnezeu nu este ca noi, el se implica. Fereasca pe Comanescu de pedeapsa Domnului. In familie il va lovi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *