DISPERARE la Grup Servicii Petroliere. Zeci de angajați au inițiat încă un protest. „Am ajuns la capătul puterilor. Nu avem ce să punem de Crăciun pe masă pentru copiii noștri”

UPDATE 16:00

La protestul început la 10:30 au participat în total aproximativ 65 de persoane, printre acestea fiind navigatori, angajași sau foști angajați ai platformelor petroliere și office Corona Crewing, firmă aparținătoare Grup Servicii Petroliere. Protestatarii au anunțat un nou protest în data de 21 ianuarie 2018, întrucât și cu prilejul protestului din această zi oficialii GSP au încercat o „șmecherie”, susținând că plata va fi făcută într-o oră și jumătate. Însă, protestatarii au fost inspirați să rămână și, după două ore, au reintrat în sediul companiei, unde s-a întocmit o nouă listă. Cu această ocazie, reprezentanții GSP au fost nevoiți să achite sumele promise și oamenii au încetat protestul în jurul orei 16:00.

„Au fost tineri, bătrâni și câțiva venind chiar și cu copiii lor, o mamă care nu a primit nici măcar salariul pentru concediul medical pre-natal cum este obligatoriu prin lege. În încercarea de a opri protestul s-au băgat ieri anumite sume din re-eșalonarile semnate de peste un an, doar câtorva persoane și astfel s-a redus numărul de protestatari care inițial și-au anunțat prezența. S-a făcut o listă cu cei prezenți care a fost transmisă la unul din directori, apoi oamenii au fost invitați la negocieri în sediul GSP, directorii schimbând promisiunea de la ultimul protest cum că ar intra toate re-eșalonarile, așa că vom primi o rată într-o oră și jumătate până vor putea efectua tranzacțiile. Oamenii nu au renunțat, au ieșit afară să continue protestul și să aștepte o dovadă că plata a fost făcută. După aproximativ două ore am intrat din nou în sediu pentru a solicita dovada ce nu mai venea, abia după ce am facut o nouă listă au început să intre la cei scriși pe listă câte o rată. Întrebați de restul de bani promiși, oficialii GSP au spus că au proiecte în desfășurare și că până pe 20 ianuarie vor intra restul de bani. Protestatarii au rămas în sediu până când au primit dovada plății, dar nu știm dacă plata s-a făcut doar către cei prezenți la protest sau dacă și cei care nu au putut fi prezenți sau sunt în momentul de față pe vapoare / platforme. (…) Măcar o bătălie mică a fost câștigată, eu personal primisem banii de ieri și am terminat orice ecuație cu această companie, dar am decis să fiu prezent pentru colegi și pentru că știu ce înseamnă să îți aștepți banii de 1 an și 10 luni, dacă eu sunt tânăr și am plecat cu alte companii mai serioase între timp, alții sunt în vârstă și nu mai pot fi angajați la alte firme, GSP fiind singura lor sursă de venit. Într-un final după ce și-au primit dovada plății protestul s-a sfârșit în jurul orei 16:00, fără incidente și cu acordul APC și verificarea unui echipaj de poliție”, a completat (deja fostul) angajat A.C., pentru TOMIS NEWS.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Situația financiară la Grup Servicii Petroliere nu se ameliorează nici măcar cu prilejul apropierii sărbătorilor, conducerea companiei tratând angajații ca în oricare altă zi din an: fără achitarea restanțelor la drepturile salariale! Mai mult, putem să spunem că, joi, are loc cel mai amplu protest la porțile companiei lui Gabriel Comănescu din acest an: 65 de persoane au ajuns la disperare, fără bani, în plină iarnă, cu sărbătorile care ne bat la ușă!

„Suntem angajați care nu ne-am primit salariile de mai bine de un an și jumătate! Grup Servicii Petroliere este cea mai mare gaură a bugetului României, această firmă deținută de Gabriel Comănescu. Suntem la capătul puterilor! Când mai marii parlamentari îl protejează pe Comănescu, noi nu avem ce să punem de Crăciun pe masă pentru copiii noștri!”, a precizat unul dintre organizatorii protestului, pentru TOMIS NEWS.

Așadar, joi dimineață, începând cu 10:30, cele peste 65 de persoane au ajuns la dana 34 din Portul Constanța.

„Câteva persoane au primit câte 500-600 de dolari, maxim 1.000 de dolari, pentru ca cei de la companie să încerce să oprească protestul. Noi, restul, nu am primit și nu vrem să plecăm până nu ne primim banii. Acum s-au făcut liste și așteptăm un final, să vedem ce ne spun. Doi băieți dintre noi sunt deciși să intre în greva foamei”, a completat angajatul A.C., pentru TOMIS NEWS.

       ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE!

CITEȘTE ȘI:

HALUCINANT: ANAF l-a iertat pe „luxemburghezul” Comănescu de o datorie de un milion de euro, cu o decizie din… viitor! GSP „gaură neagră” a economiei românești

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*