DISPERARE la CT BUS! „În Constanța Altfel a lui Chițac, cu discurs de smart city, NU mai #avemîncredere în ziua de mâine! Și-a numit prietenii în conducere și acum vorbește de management defectuos!”

O nouă ședință de Consiliu Local, noi catastrofe instituite de primarul Vergil Chițac asupra Constanței, într-o campanie parcă intenționată de ură și distrugere definitivă a orașului. Ieri, printre altele, a venit rândul elevilor, de care Chițac iar și-a bătut joc, dar și al angajaților CT BUS, una dintre puținele companii care mai funcționau pe aici și pe care edilul se străduiește să o pună pe butuci. Este exact ceea ce reclamă și sindicatele din companie, care sâmbătă au transmis o scrisoare deschisă primarului, în cadrul căreia au subliniat faptul că „într-un an de mandat ați numit la conducerea CT BUS oameni apropiați dumneavoastră și partidului din care faceți parte despre care acum spuneți că reprezintă „management defectuos”.

SCRISOAREA:

Va multumim, Domnule Primar!

Va multumim, domnule Primar, pentru ca intr-un an de mandat ati numit la conducerea CT Bus oameni apropiati dumneavoastra  si partidului din care faceti parte despre care acum spuneti ca reprezinta „management defectuos”.

Va multumim, domnule Primar, pentru ca in intalnirile pe care le-am avut cu dvs ne-ati promis salarizare decenta, iar acum spuneti ca nu meritam sa castigam decent din munca noastra!

Ne jigniți, domnule Primar deoarece deși am beneficiat de promisiunile dumneavoastra, unele chiar publice, am aflat cu mâhnire că au fost doar simple jocuri politice deoarece mentinerea noastra in saracie pare a fi un obiectiv pentru conducerea administratiei pe care o conduceti.

Este cel puțin ciudat că in Constanta „Altfel”, noi, angajatii CT Bus SA suntem nevoiti sa traim cu ingrijorarea zilei de maine. Ne așteptam ca sloganul dumneavoastra electoral „aveti incredere!” sa ni se aplice si noua, celor peste 700 de angajati ai societatii de transport in comun din Constanta! In ce sa avem incredere, domnule Primar? In ziua de maine sigur nu mai avem, in conducerea societatii cu atat mai putin! Ne vorbiti despre eficienta, cifre, smart city, mobilitate urbana si noi nu stim daca ne ajunge salariul sa platim intretinerea cu gigacaloria la „pret real”!

Suntem disperati pentru că preluarea managementului CT Bus de catre apropiatii dumneavoastra a fost sinonima cu ignorarea si suprimarea  noastra, a oamenilor din CT Bus! Suntem ultimii pe lista dumneavoastra de prioritati sau poate nici nu ne aflam pe listă dacă există una.

Vă mulțumim, doamnelor și domnilor consilieri locali care ieri ați votat semnarea unui contract de transport care a îngropat definitiv speranța noastră că în următorii 5 ani am putea sa trăim „altfel”, a îngropat definitiv încrederea noastra în tot ce reprezintă dialogul social. Politica pumnului în gură pare a fi abordarea „altfel” a acestei administrații!

Ati stiut ca ceea ce votati este complet rupt de realitate, ati stiut ca ceea ce votati este rezultatul unui simulacru de studiu de oportunitate, ati stiut ca ceea ce votati este sinonim cu adancirea noastra in saracie si nu v-a pasat!

Ati citit ce contine pretul pe kilometru? Se refera si la „munca vie”! Munca vie suntem inca noi si de noi nu v-a pasat! Noi, munca (inca) vie, platim AZI, nu in 2020, gazul cu pret dublat, energie electrica la fel, mancare mai scumpa!

Noi, angajatii, ne facem treaba in fiecare zi! Nu  am condus  noi aceasta societate! Nu noi am adus-o in aceasta situatie! Si totusi noi, angajatii suntem cei care suportam cu greu tot ce ne puneti in cârcă!

            De la preluarea managementului de către administratia galben-albastră, cifrele de performanta si eficienta au devenit preferate în detrimentul salariaților. In spatele cifrelor suntem noi, domnule Primar, doamnelor si domnilor consilieri! In spatele cifrelor sunt familiile noastre, in spatele cifrelor sunt copiii si nepotii nostri!  Angajamentele asumate de dumneavoastra sunt doar promisiuni goale, povesti frumoase de adormit copiii. Copiii nostri adorm fara noi cateodata, pentru ca noi suntem de cele mai multe ori inca la munca, pentru ca altfel nu avem ce sa le punem pe masa!

 Toate actiunile dumneavoastra probează un dezinteres major pentru salariații CT Bus! Vrem doar sa supravietuim!

Jigniți, îngrijorați și disperați, vom protesta! Jigniti,  îngrijorați și disperați nu vom avea de ales si vom iesi in strada sa ne strigam disperarea! Ne veti auzi, domnule Primar, sau veti continua sa ne ignorati si sa vorbiti despre cum la Cluj e mai ieftin? Da, domnule Primar, dincolo e mai ieftin, dar poate ar fi trebuit sa il intrebati pe Boc si cum sunt platiti angajatii!

Vrem doar sa supravietuim!

Va asteptam luni dimineata la garaj. Sa le explicati celor 700 de angajați ca NU MERITA marire salariala și sporuri pentru munca prestata.

Semnat,

Oamenii disperati din CT Bus

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *