Discuție telefonică Putin-Erdogan: Turcia vrea încheierea războiului și reluarea exportului de cereale prin Marea Neagră

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a avut o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin. Erdogan a declarat că este timpul să se acționeze în legătură cu planul ONU de a stabili coridoare sigure pentru exporturile de cereale în Marea Neagră. Potrivit comunicatului Direcției de Comunicare al Administrației Prezidențiale din Turcia, s-a discutat despre situația din Siria, precum și despre războiul dintre Ucraina și Rusia și despre stabilirea unor coridoare sigure pentru exporturile de cereale în Marea Neagră.

În timpul convorbirii, președintele Erdoğan a subliniat că acordă importanță extinderii mecanismului transfrontalier în Siria. Erdogan a declarat că a sosit momentul să se ia măsuri în ceea ce privește planul Națiunilor Unite de a stabili coridoare sigure pentru exporturile de cereale în Marea Neagră. Pe de altă parte, președintele Erdoğan a reiterat faptul că războiul dintre Ucraina și Rusia trebuie să se încheie cu o pace durabilă și dreaptă, prin negocieri, și a declarat că Turcia este gata să își aducă toată contribuția posibilă la revitalizarea procesului de negociere, așa cum a făcut-o și până acum.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *