Spread the love

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Dănuț Căpățână, a fost săltat miercuri de procurorii DNA, după ce ar fi fost prins în flagrant luând mită, în București.

După acțiunea de prindere în flagrant, directorul SCJU a fost condus la sediul DNA pentru audieri, ocazie cu care pe numele lui a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

În 2014, dr. Dănuț Căpățână a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, împreună cu o serie de colaboratori, pentru tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie, cu consecinţe deosebit de grave.
Procurorii au constatat că în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, atât în etapa prealabilă demarării procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal, cât şi pe parcursul derulării acestei proceduri, în perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2010, a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *