Directorul general al Moderna: „Pandemia s-ar putea încheia peste un an”

Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc, Stephane Bancel, a declarat joi că pandemia de coronavirus ar putea să se încheie într- un an, deoarece producţia crescută de vaccin asigură aprovizionarea la nivel mondial.

Dacă vă uitaţi la extinderea la nivel de industrie a capacităţilor de producţie în ultimele şase luni, ar trebui să existe suficiente doze până la mijlocul anului viitor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi”, a declarat Stephane Bancel, conform Reuters.

Cei care nu se vaccinează se vor imuniza în mod natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital”, a mai spus Bancel.

Întrebat dacă asta înseamnă o revenire la normal în a doua jumătate a anului următor, Stephane Bancel a răspuns: „Peste un an începând de astăzi, cred că da”.

În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm, de asemenea, o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care potrivit cercetărilor este posibilă”, a spus Stephane Bancel.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *