Directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupșa, prezent la întâlnirea ambasadorilor maritimi IMO

În data de 27 septembrie 2018, în cadrul Zilei Maritime Mondiale IMO 2018, s-a desfășurat la Londra, la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, cea de-a 4-a Întâlnire a Ambasadorilor Maritimi IMO.

Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO a primit invitația de a participa la întâlnire pentru a discuta revizuirea programului Ambasadorilor Maritimi IMO. Acesta a fost dezbătut, modificat și aprobat de către Consiliul IMO, la ultima reuniune din iulie.

În cadrul întrunirii, Ambasadorii au fost informați despre aceste modificări și și-au adus contribuția cu privire la modul optim de implementare al acestora. Întâlnirea a oferit tuturor Ambasadorilor ocazia de a-și împărtăși experiențele, de a-și actualiza și dezbate reciproc activitățile recente.

„Una din prioritățile IMO este aceea de a asigura omenirii un transport maritim într-o manieră care să răspundă nevoilor economiei globale și, de asemenea, securitate, protecția mediului și responsabilitate socială. În acest context, impactul Programului Ambasadorilor Maritimi IMO este fundamental pentru acţiunea de promovare a profesiilor din domeniul maritim şi naval”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV.

IMO reprezintă forul tutelar în reglementarea şi standardizarea normelor de siguranţă, securitate şi de mediu a transportului maritim internaţional, iar România este stat membru al Organizaţiei Maritime Internaţionale din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.

CITEȘTE ȘI:

Cupșa de la CERONAV, prezent la cea de-a 70-a aniversare IMO

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *