Direcțiile județene ale SRI vor fi luate la control. Constanța, pe lista lui Țuțuianu?

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va începe, de săptămâna viitoare, controale la direcțiile județene de informații ale SRI și la instituțiile din subordinea serviciului.

Țuțuianu: „O să fim o zi sau două în fiecare unitate”

Președintele comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Țuțuianu, a precizat că vor începe cu unitățile centrale ale SRI și vor ajunge și în câteva județe.

„Programul acesta nu este public, el ține de comisie, nu îl facem public. Nu știu dacă ajungem la Constanța prea curând, vom începe cu structurile centrale, sunt vreo 20, nu putem să stăm numai de Constanța… Primul program este până în luna iulie, apoi facem alt program (de verificări – n.r.) pentru cealaltă sesiune parlamentară, din septembrie până în decembrie. O să fim o zi sau două în fiecare unitate. Verificăm anumite lucruri, dacă constatăm nereguli emitem măsuri de îndreptare a lor, dacă sunt fapte penale le vom sesiza! Încerc ca această comisie să devină una creativă, onorabilă și în care cetățenii României să aibă încredere că își face treaba”, a spus Adrian Țuțuianu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Directorul SRI, Eduard Hellvig, audiat în comisia parlamentară de control. Parlamentarul Constanței, Babuș, în silenzio stampa. Comisia: „Trebuie să modificăm legislația, pentru a ajuta SRI”

În prezent, se fac o serie de modificări la regulamentul de ordine interioară al Comisiei și în legea de organizare a SRI. Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI este condusă de Adrian Țuțuianu (senator PSD), îl care ca vicepreședinte pe Marian-Gheorghe Cucșa (deputat ALDE) și ca secretar pe Attila Verestóy (senator UDMR). De asemenea, mai fac parte și alți șase membri, printre care deputatul constănțean Radu Babuș (PSD).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Direcțiile județene ale SRI vor fi luate la control. Constanța, pe lista lui Țuțuianu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *