Diplomatul constănțean Dorin Popescu: „Dacă are decență, Ramona Mănescu va demisiona de la MAE. Diplomația românească are nevoie de caractere puternice, nu de slugi și slugoi”

Prima şedinţă de Guvern după anunţul ALDE că iese de la guvernare are loc marți, de la ora 13.00. Miniştrii ALDE urmează să participe la şedinţa de astăzi, fiind ultima în formatul coaliției de guvernare.

CITEȘTE ȘI:

Imediat după şedinţă, trei dintre cei patru miniştri ALDE îşi vor prezenta demisiile, fiind vorba de Anton Anton (ministrul Energiei), Grațiela Gavrilescu (Ministerul Mediului) și Viorel Ilie (ministrul pentru Relația cu Parlamentul). Surpriza o reprezintă Ramona Mănescu (Ministerul Afacerilor Externe), care a decis să nu demisioneze și să rămână în guvernul Dăncilă.

Diplomatul constănțean Dorin Popescu a criticat, marți, în termeni duri decizia Ramonei Mănescu de a rămâne în fruntea MAE.

„Diplomația românească nu are nevoie de trădători și de oportuniști – nici la vârful ministerului de profil (MAE) nici „la bază”. Diplomația românească nu are nevoie de doamna Ramona Mănescu în calitate de ministru. Nu are nevoie de „sacrificiul” menținerii ei în această funcție. Doamna a devenit ministru urmare a propunerii ALDE și nu în virtutea unor competențe speciale în domeniu. Ca atare, soluția morală firească, unica, este să demisioneze și să își asume natura exclusiv politică a rolului pe care l-a primit. Daca are decență, doamna în cauză va demisiona de la Ministerul de Externe. Încă mai are vreme. Diplomația românească are nevoie de caractere puternice, nu de slugi și slugoi…”, a precizat Dorin Popescu.

Dorin Popescu (48 de ani) este analist politic, eseist, doctor în litere, fost diplomat la Ambasada României la Moscova, Consulatul General al României la Cernăuți și Ambasada României la Sarajevo și, în august 2017, a fondat la Constanța Asociația Casa Mării Negre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *