Dîncu (MApN) NU ia în calcul armata obligatorie, dar vrea serviciu militar voluntar atât pentru bărbați, cât și pentru femei

Vasile Dîncu (PSD), ministrul Apărării, a declarat, luni seară, că Ministerul nu ia în calcul pentru moment serviciul militar obligatoriu, dar lucrează la un proiect de serviciu militar voluntar, de durată mai scurtă, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Întărirea capacității de apărare trebuie să aibă în vederea o întărirea capacității umane. Avem nevoie de o suplimentare a efectivelor profesionale. Nu este analizată în acest moment revenirea la serviciul militar obligatoriu din mai multe puncte de vedere”, a declarat Dîncu, la TVR.

Acesta a invocat apoi printre motive cele de natură constituțională și economică. A punctat, de asemenea, că „analizele noastre arată că nu avem nevoie de forțe așa numeroase”.

Ministrul Apărării a mai spus că focusul e pe capacitarea rezerviștilor.

Gândim în acest moment o altă soluție pentru un stagiu voluntar, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, pentru o perioadă mai scurtă”, a mai declarat Dîncu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *