Dîncu (MApN), întâlnire cu omologul german, în baza de la Kogălniceanu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, se va întâlni miercuri, 2 martie, cu ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. În prezent, detașamentul german dislocat în România este format din aproximativ 75 de militari (piloți și personal tehnic) și șase aeronave Eurofighter Typhoon, care execută, alături de militarii Forțelor Aeriene Române şi Forţelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO.

Forţele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului 2021 alături de Forţele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliţie aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.