Dîncu (MApN), despre exportul grânelor din Ucraina prin Portul Constanța: „Chiar dacă nu câștigăm, sprijinim un vecin la nevoie. E un câștig moral…”

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a afirmat joi că România susține independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în contextul invaziei ruse.

Vom fi alături de ei atunci când este vorba despre păstrarea independenței, integritatea lor teritorială și cu siguranță că vom avea în viitor un vecin bun în Ucraina”, a spus ministrul Apărării.

Cât despre exportul grânelor din Ucraina prin Portul Constanța, Vasile Dîncu a răspuns: „Există aceste discuții și nu numai între guverne, există discuții și între operatorii economici. Noi facilităm un mecanism de transport, mai ales dinspre Ucraina înspre Portul Constanța. Sprijim acest lucru și acest lucru se produce. Este o posibilitate pe care Ucraina o are în acest moment pentru a-și finanța supraviețuirea. Beneficiile sunt și pentru România, avem acces la o piață. Câștigă Portul Constanța și, chiar dacă nu câștigăm, sprijinim acum un vecin aflat la nevoie. Este un câștig moral”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *