Dîncu (MApN), chestionat cu privire la scenariul atacării pe cale aeriană sau navală a Constanței și Tulcei: „Ce măsuri aveți?”

Senatorul constănțean al AUR, Sorin Mateescu, a formulat o interpelare către ministrul Apărării, Vasile Dîncu, cu privire la scenariul escaladării conflictului ruso-ucrainean la Gurile Dunării. Parlamentarul constănțean dorește să afle de la ministru dacă există măsuri de contracarare a unui eventual atac maritim asupra Sulinei și Constanței și aerian asupra municipiilor Tulcea și Constanța:

Domnule ministru, zilele acestea circulă informații despre iminența unei debarcări militare și a unui atac aerian al trupelor ruse asupra orașului și regiunii Odesa.

În condițiile în care interesele politice de zeci de ani ale Federației Ruse vizează și Gurile Dunării și zona Canalului Dunăre-Marea Neagră vă rog să precizați următoarele :

  1. În cazul escaladării conflictului ruso-ucrainean și a unui eventual atac maritim asupra Sulinei și Constanței și aerian asupra municipiilor Tulcea și Constanța ce măsuri are Ministerul Apărării pentru evitarea unui astfel de atac ?
  2. Forțele NATO care se află la baza de la Mihail Kogălniceanu, împreună cu forțele noastre armate, cum sunt pregătite pentru o astfel de situație ?
  3. În condițiile în care armata română are mobilizată undeva în jur de 70 000 militari în termen, ce acte normative aveți în vedere pentru a se face recrutarea de voluntari ?

Vă mulţumesc. Solicit răspuns în scris.                      

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *