Din nou probleme la Farul Constanța: Se cere falimentul clubului

Echipa fanion de fotbal a Constanței are din nou probleme financiare. Cu o conducere relativ proaspătă, prin preluarea echipei de către fostul atacant al naționalei României, Ciprian Marica, s-a stabilit ca obiectiv renașterea acestui club și la revenirea în primul eșalon, unde se joacă… fotbalul adevărat și unde Farul Constanța ar trebui să își aibă locul.

Înainte de venirea pandemiei de coronavirus, Farul se străduia în Liga a 2-a să se regăsească în primele locuri, deși avea în față echipe cu susținere puternică, precum Turris T. Măgurele (patronat de fiul fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea), Rapid București (cu susținerea primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache), UTA Arad sau Petrolul Ploiești ș.a. Coronavirusul a înghețat campionatul și s-a decis ca doar primele șase echipe din clasament să se războiască pentru promovarea în Liga 1, Farul nefiind printre ele. Ciprian Marica a anunțat joi că au fost teleportați în sezonul următor și urmează pregătirea pentru… 2021.

Între timp, societatea comercială care a oferit servicii de pază și protecție pentru Farul invocă facturi neplătite, care ajung la peste 115.000 lei, prima dintre ele fiind din noiembrie 2019 și cea mai recentă din martie a.c. Astfel, a solicitat deschiderea procedurii insolvenței, prezentând procesele verbale prin care se atestă prestarea de servicii. Administratorii societății ne-au precizat că, dacă facturile nu vor fi achitate, vor merge până la solicitarea falimentului.

De partea cealaltă, administratorul Asociației Fotbal Club Farul Constanța, Ciprian Marica, ne-a precizat că societatea în cauză solicită sume de bani fără justificare, facturile fiind umflate și, în acest sens, au fost demarate procedurile de clarificare.

„Sunt discuții juridice, pentru că acolo se invocă niște chestiuni cu care noi nu suntem de acord. Când am venit la Farul, erau 7.000 de datorii! Acum, pentru fiecare chichiță toată lumea sare în sus. Se discută și le vom clarifica. Dorim să știm în ce bază s-au făcut acele facturi, am făcut solicitări în acest sens. Sunt probleme pe care le are toată lumea și Viitorul și toate celelalte echipe. Nu este o sumă de speriat, dar trebuie să fie o bază în spate pentru ele, nu?”, a spus Ciprian Marica, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *