Spread the love

În perioada 07.11.2018-26.01.2019, polițiștii locali au constatat un număr de 62 de contravenții pentru acte de comerț ilicit cu țigări și 8 infracțiuni, fapte asimilate contrabandei. De asemenea, oamenii legii au dispus măsuri complementare de confiscare a 1.245 pachete de țigarete netimbrate ( 24.900 țigări), fiind indisponibilizați 2.142 lei, bani proveniți din acte de comerț ilicit. Totodată, pe domeniul public al municipiului Constanța au fost abandonate 170 de pachete cu țigări, care erau ascunse după lăzi, panouri publicitare, autovehicule, etc.

Potrivit Poliției Locale Constanța, urmare a intensificării controalelor organizate și desfășurate de către Direcția Generală Poliția Locală Constanța pe linia de combatere a comerțului stradal neautorizat cu țigări netimbrate s-a constatat o reducere a fenomenului și în prezent asistăm la o nouă metodă prin care cumpărătorilor li se oferă pachete umplute cu polistiren în loc de produse din tutun.

„Zilele trecute, în timpul unei actiuni în piața Tomis 3, polițiștii locali au fost sesizați de către o persoană că un bărbat cu vârsta cuprinsă între 30-35 de ani, i-a vândut două cartoane cu țigări contra sumei de 200 lei, iar la desfacerea pachetelor femeia a constatat că a fost înșelată. Prețul mic a încântat-o și grăbită nu a mai verificat pachetele, mai ales că știa de la comerciant că se implică într-un act de comerț ilegal. Așa a ajuns să cumpere polistiren. Bunurile au fost predate organelor de poliție judiciară în vederea continuării cercetărilor sub aspectul comiterii  infracțiunii de înșelăciune. Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture demersurilor  Direcției Generale Poliția Locală Constanța pentru eradicarea acestui fenomen și să nu mai cumpere produse din tutun de la comercianții ambulanți. Astfel de fapte sunt de natură antisocială, iar persoanele înșelate ar putea să se întoarcă pentru a le cere socoteală vânzătorilor ambulanți care pot avea asupra lor diverse obiecte de autoapărare, fapt pentru care persoana păgubită poate fi pusă în pericol”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *