Din culisele unei demisii de la ANRM: Ursărescu i-a cerut ȘPAGĂ lui Comănescu (GSP), pentru câștigarea unor licitații

Președintele Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, este din nou în prim planul unor încurcături guvernamentale referitoare la niște licitații pentru exploatarea unor zăcăminte offshore din Marea Neagră. De data aceasta, Comănescu nu se înțelege cu găinarii din Guvern, cum ar fi consilierul președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Dorinel Ursărescu. Consilierul lui Gigi Dragomir, președintele ANRM, a demisionat pe 1 august din această funcție, după o lungă perioadă în care a fost constant acuzat fie de incompetență, fie de faptul că nu avea ce să caute în funcția de consilier al președintelui Agenției.

CITEȘTE ȘI:

Ursărescu are o condamnare definitivă din 2017 de un an cu suspendare pentru dare de mită, într-un dosar de evaziune fiscal cu produse petroliere, la data faptelor fiind deputat PNL, iar în prezent este urmărit penal tot pentru corupție, pe rolul Tribunalului Bacău existând un dosar pe numele său pentru luare de mită, respectiv 800.000 lei. Împotriva sa, în acest caz, a fost depusă o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție, iar procurorii sesizați au deja în vedere un cerc select de responsabili pentru prejudicierea bugetului de stat.

Surse din cadrul ANRM au precizat pentru TOMIS NEWS motivele pentru care Ursărescu și-a depus demisia, invocând motive personale.

„Dăncilă a început o epurare cu privire la oamenii lui Dragnea, dar nu a mers până la capăt. Ursărescu scăpa fără probleme de valul schimbării, dar a intervenit altceva. Se apropie niște licitații și Ursărescu i-a cerut șpagă președintelui GSP, Gabriel Comănescu, ca să-i faciliteze câștigarea acestora. Comănescu nici nu a vrut să audă și a apelat la oamenii din Guvern, precum Ciocănelea (Florin Radu Ciocănelea, fost director în GSP, în prezent consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului – n.r.) ca să facă orice să îi zboare pe Ursărescu și Dragomir din ANRM. De-aia și-a depus Ursărescu demisia, iar acum Dragomir se jură că îl ajută pe Comănescu fără șpagă, ca să rămână în funcție”, au spus sursele din ANRM, pentru TOMIS NEWS.

Vești pentru Comănescu: Ursărescu nu pleacă nicăieri!

În ciuda valurilor pe care președintele GSP le-a făcut la Guvern, se pare că demisia lui Ursărescu este o simplă perdea de fum.

„Ursărescu și-a depus demisia doar ca să fie calmat Comănescu. El nu a plecat și nu pleacă nicăieri, încă este la ANRM, intermediază șpăgile Agenției. În fiecare zi e la el în birou”, au concluzionat sursele din ANRM, pentru TOMIS NEWS.

Perimetrele de exploatare de care Comănescu este interesat sunt următoarele:

licitatie anrm
perimetre1
perimetre2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.