Din culisele INTELLIGENCE: Spionii Ucrainei învață limba română

Rectorul Academiei Naționale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activităţi de contraspionaj, cursanţii instituţiei au parte şi de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care şi româna. Ukrinform scrie că Andri Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naționale a SBU.

Printre acestea, se numără limbile de bază – germana, engleza şi franceza, dar şi limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza„, a explicat Andri Cerniak.

Rectorul a menţionat că Academia va selecta şi alţi specialiști, care să cunoască şi alte limbi, „deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse„:

Chiar și în principalele țări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaționale. Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania și țări din Europa de Est au fost controlate de Federația Rusă și au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaţionale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 și de alte mass-media și au fost răspândite peste tot în lume”, a explicat colonelul necesitatea cunoaşterii mai multor limbi de către angajaţii din serviciile speciale.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *