Spread the love

Liderii PNL Constanța și ai USR-PLUS s-au întâlnit în aceste zile pentru a negocia viitoarele majorități din Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean. Dacă la instituția reprezentativă a județului lucrurile sunt mai complicate, întrucât la București se negociază din greu și pentru Claudiu Palaz (PMP), la nivelul municipiului lupta se dă între mai puțini actori, dar la fel de… vehemenți.

USR-PLUS a înaintat numele lui Dumitru Caragheorghe pentru funcția de viceprimar, acest consilier local fiind și președintele organizației municipale a USR-PLUS. Pentru al doilea post de viceprimar la PNL se face ce se știe mai bine de ani de zile: luptă internă.

Ionuț Rusu a deschis lista PNL pentru Consiliul Local și, astfel, se consideră beneficiarul de drept al desemnării. De altfel, în pre-campanie, Rusu a avut și aspirații de candidat din partea PNL, când Vergil Chițac avea binecunoscutele probleme de sănătate, fiind infectat cu coronavirus. Rusu beneficiază de sprijinul organizației județene. Concurentul acestuia este Teo Hira, unul din cei trei consilieri puși pe listă de Vergil Chițac. Aici are loc ciocnirea: dacă Rusu beneficiază de sprijinul de la județ, până una-alta, Chițac a câștigat alegerile la municipiu și, prin urmare, cuvântul său ar echivala cu un ciocan în masă.

Între PNL și USR-PLUS va urma încă o rundă de negocieri, ultima, cea care va parafa alianța pentru guvernarea locală și pentru care va fi și un… acord scris. Tot până atunci, liberalii vor decide pe cine vor desemna drept ocupantul celui de-al doilea post de viceprimar.

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *