DIICOT: Furt de motorină de 2 MILIOANE de dolari, timp de PATRU ANI, din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat şase percheziţii într-un dosar vizând destructurarea unei grupări care fura motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Conform DIICOT, paguba reclamată de guvernul federal al SUA se ridică la 2 milioane de dolari, hoţii furând motorina din generatoarele bazei militare.

Mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat începând cu anul 2017, în scopul comiterii infracţiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparţinând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum şi din zonele dedicate efectuării unor exerciţii tactice militare situate pe raza judeţului Constanţa. Membrii acestei grupări au sustras diverse cantităţi de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unităţii militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, prejudiciul reclamat de guvernul federal al SUA fiind de 2 milioane de dolari. În urma percheziţiilor la sediul DIICOT vor fi conduse pentru audieri, şapte persoane.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei acţiuni ample desfăşurate de procurorii DIICOT şi Poliţia Română, pentru destructurarea unor grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni împotriva patrimoniului, cu consecinţe deosebit de grave, se arată în comunicatul DIICOT. Astfel, în mai multe judeţe, vor puse în executare 116 mandate de percheziţie domiciliară şi 49 de mandate de aducere.

În cadrul dosarelor penale instrumentate, sunt investigate infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri, spălare de bani, furt calificat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, contrabandă şi evaziune fiscală. Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *