Digitalizarea – Trend sau tsunami în bussines? Oamenii de afaceri din Constanța, informați despre tehnologia viitorului!

Într-o societate care se confruntă cu o criză acută a forței de muncă, digitalizarea reprezintă o soluție reală, pentru a crește productivitatea și eficiența în muncă. Soluția digitalizării a fost principalul subiect al Conferinței „Business (r)Evolution: Digitalizarea – Trend sauTsunami?”. Evenimentul desfășurat marți, la un hotel din Constanța, s-a adresat managerilor și antreprenorilor locali, dar și din județele învecinate și a fost organizat de doingbusiness.ro (o companie care oferă servicii premium integrate de business strategy, comunicare, marketing și business development), cu suportul Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, prezidat de Iulian Gropoșilă.

groposila„Evenimentul de astăzi ne-a adus în atenție un element extrem de important al economiei viitorului – digitalizarea. Aceasta ar trebui să sporească eficiența resurselor. Și când vorbim de resurse, ne referim la resurse umane, materiale, energetice și de capital. În această conjuctură, cred că România poate să beneficieze de o oportunitate extraordinară. Toată migrația de forță de muncă din ultima perioadă poate fi încetinită și chiar redusă, urmând ca cei care au plecat în vestul Europei să revină acasă. Asta pentru că, în economia viitorului, în primul rând, tehnologia 5G va schimba radical economiile naționale. În al doilea rând, producțiile industriale, de transport și turism vor fi influențate de această digitalizare. Vă dau un exemplu. În industria hotelieră, resursele care țin de promovarea și prezentarea resurselor pe care le avem în Dobrogea. Vor fi mult mai ușor de promovat obiectivele turistice prin tehnologia 5G. Asta înseamnă aducere de turiști și noi oportunități în economia locală. De asemenea, transporturile vor fi digitalizate și vor benefia de tehnologie la modul cel mai concret, în sensul în care economiile globale vor fi influențate radical de modul în care se vor face aceste transporturi. Noi avem la Constanța o industrie logistică și avem Portul Constanța, iar dacă vom valorifica această oportunitate ne vom dezvolta“, a declarat Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Intreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța.

Conferința de la Constanța a fost structurată în mai multe sesiuni. Prima dintre ele a fost dedicată Managementului performant și consultanței și a fost condusă de Iulian Gropoșilă, care a oferit o perspectivă asupra modului în care reacționează mediul de afaceri local la transformarea digitală și cât sprijin primește acesta din partea autorităților locale în adoptarea noilor tehnologii. Daniela Oprescu-Director Taxe, KPMG România, a trecut în revistă principalele modificări fiscale pe care antreprenorii trebuie să le aibă în vedere, iar Laura Sachelarie-Senior Segment Manager, Telekom România, a prezentat, de asemenea, soluțiile de comunicații și IT pentru IMM-uri care să îi ajute în eficientizarea activității, iar Ecaterina Szoke-Director Regional, Allianz Țiriac Asigurări, a prezentat soluții pentru identificarea și administrarea riscurilor într-o companie. Cea de-a două sesiune a prezentat oportunitățile născute prin digitalizare și a adus oamenilor de afaceri din Dobrogea cele mai noi detalii privind implementarea noilor reguli europene de protecția datelor cu caracter personal-GDPR.

patronat imm 2

Comunicarea, conectarea și limbajul de influentare sunt subiectele sesiunii care încheie conferința Business (r)Evolution de la Constanța. Cătălin Stoica-Coach & Trainer, Academia de Bine arată de ce comunicarea și conectarea sunt responsabile pentru 58% din performanță în toate tipurile de muncă, în toate domeniile de activitate profesională și antreprenorială. Sunt responsabile pentru gradul de retenție a angajaților buni, responsabile pentru capacitatea de a face față diferitelor crize economice, responsabile chiar pentru creșterea veniturilor.

„Revoluția digitală – știm cu toții ce este, se întâmplă în tot ceea ce facem. Însă, am arătat la Constanța cum ne transformă ea modul în care amenință sau potențează existența companiilor aflate în față unor decizii cruciale“, a adăugat Dumitru Ion-CEO doingbusiness.ro.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *