Diana Șoșoacă a fost EXCLUSĂ din AUR! „I s-a spus în repetate rânduri…” (UPDATE)

UPDATE

În cadrul ședinței Biroului Național de Conducere al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă și analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleși pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor și imaginii partidului.

În această privință, Biroul Național de Conducere al AUR a decis următoarele:

  1. Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR.
  2. Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR.
  3. Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă.

Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Senatorul Diana Șoșoacă a fost exclusă din AUR. Decizia de a o exclude pe Diana Șoșoacă din AUR a fost luată de conducerea partidului. Alianța AUR – Neamul Românesc a luat oficial sfârșit. Liderii AUR, Sorin Lavric și Claudiu Târziu, au luat decizia excluderii Dianei Șoșoacă, cea mai proeminentă figură venită din partidul lui Ninel Peia.

Da, din păcate vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună. Din păcate, doamna Șoșoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Șoșoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Șoșoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei şi atunci poate că e mai bine aşa. (…) Din punctul meu de vedere, un senator al României nu are ce să caute la o paranghelie cu lăutari, să transmită Live-uri pe Facebook. Este incompatibil acest gest cu statutul de senator AUR. Decizia nu a fost luată după această petrecere. Este o decizie luată de conducerea partidului la capătul unui lung şir de întâmplări în care doamna Șoșoacă a transmis foarte ferm şi foarte clar că nu este dispusă să respecte cadrul colegial, statutar al partidului şi nu este dispusă să respecte anumite reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român şi orice membru al unui partid politic care face parte din Parlamentul României. Decizia a fost luată de conducerea partidului. Eu, personal, nu sunt bucuros pentru că doamna Șoșoacă este un om deosebit, un parlamentar care a dovedit implicare, însă trebuie să înțelegem că există şi nişte reguli care trebuie respectate de toţi demnitarii statului, cu atât mai mult de către parlamentarii AUR care au transmis în mod ferm opiniei publice că îşi doresc să facă altfel de politică. În momentul în care tu faci Live-uri pe Facebook de la paranghelii cu lăutari, statutul ăla este incompatibil cu statutul de demnitar al statului român. (…) Nu ştiu care a fost reacţia domniei sale, dar ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut – și statutul de membru al AUR, şi statutul de demnitar al statului român – iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”, a confirmat parlamentarul AUR, Dan Tanasă.

Șosoacă e acuzată de relații mult prea apropiate cu senatorii altor formaţiuni și nerespectarea regulilor în interiorul grupului parlamentar. Țipete s-au auzit din interiorul grupului parlamentar de la Senat în urma ședinței de plen de astăzi. O voce foarte asemănătoare cu a Dianei Șoșoacă spunea că pe ea nimeni nu o conduce și nu îi dă ordine. Prima reacție publică a senatoarei a venit pe pagina de Facebook unde îl acuza pe Sorin Lavric de misoginism, motiv care ar sta în spatele hotărârii de excludere.

Alături de Șoșoacă, a mai fost exclus și deputatul Mihai Lasca. Acesta a ajuns în atenţia publică susţinând că de fapt „Covid e o înşelătorie mondială„, că „masca e toxică” şi oferindu-se chiar să stea „48 de ore într-un salon cu bolnavi„. Totodată, are un trecut presărat cu bătăi, a făcut parte dintr-o grupare de falsificatori de carduri, iar pe numele lui există şi un ordin de restricţie cerut de partenera sa de viaţă. Proaspăt numit deputat AUR, Mihai Lasca a încălcat legea. Şi nu o singură dată, politicianul fiind implicat în mai multe dosare penale. Lasca este judecat în două dosare: unul pentru lovire, altul pentru constituirea unui grup infracţional. Incidentul şocant a avut loc pe 24 august 2019, pe Drumul Naţional DN79.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.