Diaconescu (PMP): „Petrom trebuie să se întoarcă în proprietatea statului român”

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, susține că există voci europene confirmate de presa din Austria care spun că, în viitorul apropiat, compania austriacă OMV ar urma să-și vândă acțiunile de la Petrom, probabil către Gazprom sau Mol. În context, Partidul Mişcarea Populară pledează pentru întoarcerea Petrom în proprietatea statului român:

PMP consideră că România trebuie să fie pregătită pentru a prelua pachetul majoritar de la OMV Petrom și să reîntoarcă bogățiile naturale în proprietatea statului. Este de neconceput ca această companie strategică a țării să ajungă pe mâna rușilor sau ungurilor, ținând cont de protejarea intereselor naționale și de geopolitica și geoeconomia acestei regiuni”, se precizează într-un comunicat.

Din păcate, după 1989, România nu a avut o strategie clară privind exploatarea resurselor naturale, ca o garanție de dezvoltare durabilă și de creare a independenței energetice, mai declară PMP, spunând că acestea sunt elemente esențiale în competiția economică din zona centrală și est-europeană.

Cristian Diaconescu subliniază că România trebuie să reînvețe să-și protejeze interesele naționale și să dea peste mână, politicienilor, învățați să trăiască din comisioane primite de la companii multinaționale. De aceea, este nevoie de o implicare mai mare a serviciilor de intelligence, care să sesizeze permanent, pericolele venite din interior sau din afara țării”, conchide PMP.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.