Diaconescu (PMP): „AUR este interesat de un pol conservator. Sunt foarte multe elemente de depășit pentru a iniția o discuție”

Cristian Diaconescu a declarat luni, la interviurile Digi24.ro, că a fost contactat de liderii AUR, care doresc construirea unui pol politic conservator. Cristian Diaconescu a exclus, însă, o alianță politică între PMP și AUR.

Alexandru Rotaru: „Ce ați discutat cu AUR, domnule Diaconescu?”

Cristian Diaconescu: „AUR este interesat de un pol conservator. Dar nu am avansat în niciun fel nicio discuție.”

Alexandru Rotaru: „Ați vedea un parteneriat pe viitor cu AUR?”

Cristian Diaconescu: „Sunt foarte multe elemente de depășit pentru a iniția o discuție cu AUR.”

Alexandru Rotaru: „Cum ar fi? Un exemplu.”

Cristian Diaconescu: „Pro sau anti-europenismul..”

Alexandru Rotaru: „Este AUR un partid anti-european?”

Cristian Diaconescu: „Nu vreau să le fac.. să-i calific în vreun fel sau altul.”

Alexandru Rotaru: „Deci ați primit o ofertă de la AUR, în primul rând?”

Cristian Diaconescu: „Nu, cum să vă spun, o discuție nu reprezintă neapărat o ofertă, reprezintă un gest de disponibilitate, față de care, într-un stat democratic, politic, trebuie să ai eleganța să răspunzi pe măsură, dar păstrând măsura.”

Alexandru Rotaru: „O alianță politică?”

Cristian Diaconescu: „Exclus. Nu se poate discuta de nicio alianță. Noi avem statutar, vreau să vă spun. Șeful partidului reprezintă partidul, dar nu angajează partidul decât cu acordul consiliului național.”

Alexandru Rotaru: „Vă cer membrii din PMP să avansați discuțiile cu AUR?”

Cristian Diaconescu: „Nu. Dar sunt informat sistematic în legătură cu aceste elemente. Repet: am discutat și cu Marcel Ciolacu și a fost o discuție interesantă.”

Alexandru Rotaru: „Ce v-a propus Marcel Ciolacu?”

Cristian Diaconescu: „Nimic concret. Nu. Repet. Nu putem… Vă spun cu toată sinceritate și dacă nu ar fi fost așa probabil că aș evita. Nu e nimic să facem știre din așa ceva. Pur și simplu, eu sunt obișnuit să dialoghez. Eu știu că statele civilizate în politică au dialogul foarte sus pe agendă. Ah, că nu se ajunge la un compromis, asta e altceva. Sau cum este Germania unde compromisul dintre stânga și dreapta s-a realizat după 16 ani după negocieri de luni de zile. Este o formă de decență.”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.