DGASPC Constanța organizează cursuri de îngrijitor bătrâni la domiciliu

Începând cu data de 01.11.2021, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța în calitate de beneficiar în cadrul proiectului cu titlul „SSM@160 – Servicii sociale și socio-medicale pentru persoanele vârstnice din municipiul Constanța”, va organiza GRATUIT sesiuni de formare profesională în ocupația de „Îngrijitor bătrâni la domiciliu”, pentru un număr de 16 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Cursul va avea o durată de pregatire de 360 de ore. După susținerea examenului, se eliberează un certificat de calificare recunoscut la nivel naţional/european, emis de Ministerul Educației şi Ministerul Muncii şi Protecției Sociale şi un Supliment Descriptiv la Certificatul de calificare (supliment ce cuprinde competențele dobândite în urma cursului). După absolvirea programului de formare profesională, celor 16 persoane calificate li se vor acorda subvenție în valoare de 1.800 de lei/persoană și vor fi angajate în cadrul DGAS Constanta pe perioada determinată, în funcția de îngrijitor bătrâni la domiciliu.

Cursul  va include un modul de dezvoltare durabilă, egalitate de șanse și participare civică, pentru a facilita contactul cursanților cu activitatea de acordare a serviciilor la domiciliul persoanelor vârstnice. Persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiții de eligibilitate:

•domiciliul în municipiul Constanta

•minim 8 clase absolvite

Persoanele interesate se pot adresa:

Expert Grup Țintă – Dragan Teodora

E-mail: teodoramaria.dragan@gmail.com

Telefon: 0787.821.046

Manager Proiect – Adamescu Cristina

E-mail: cristina.adamescu83@gmail.com

Telefon: 0766.333.705                    

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.