DGASPC Constanța deschide expoziția cu vânzare a obiectelor decorative de Crăciun!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța anunță deschiderea expoziției cu vânzare a obiectelor decorative cu tematica sărbătorilor de iarnă! În jur de 400 de obiecte decorative au fost realizate de copiii și adulții din centrele rezidențiale ale DGASPC Constanța, prețurile de vânzare pornind de la 5 lei.

Potrivit DGASPC, mai bine de un sfert din toate aceste decorațiuni sunt unicat și sunt realizate, în  mare parte, din materiale reciclabile precum linguri, furculițe, pahare și cuțite din plastic și carton, hârtie și obiecte de plastic care ar fi fost în mod obișnuit aruncate la coșul de gunoi. Toate acestea au primit viață, formă și culoare cu ajutorul priceperii ingeniozității beneficiarilor Direcției care au transormat centrele în adevărate fabrici ale lui Moș Crăciun.

Banii strânși în urma vânzării lor vor fi folosiți în beneficiul copiilor și adulților din centrele rezidențiale, cu ajutorul lor cumpărându-se, printre altele, materie primă pentru următoarele expoziții din 2021 – cele de Paște și Crăciun. Persoanele care au dorit să le ofere daruri copiilor și adulților din centrele rezidențiale aparținând DGASPC Constanța pot veni la stand să lase cadourile și își vor putea alege orice obiect decorativ își doresc!

Expoziția va fi deschisă până joi, 24 decembrie 2020. Deschidere eveniment: Luni, 21 decembrie, ora 10.00, la centrul comercial VIVO! în zona caselor de marcat!

dgaspc copii delfinul

Între timp, copiii de la Casa de Tip Familial „Callatis“ îl roagă pe Moș Crăciun să le aducă….trei luni vară în plus! De asemenea, copiii de la Centrul de Plasament „Delfinul“ vor ca Moș Crăciun să le aducă ninsoare și zăpadă.

Cei cărora le este dor de vară, dar care vor să păstrăm și Crăciunul, și să mergem la plajă, sunt cei 8 băieți cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani de la Casa de Tip Familial „Callatis“, Mangalia. „Când nu suntem ocupați cu școala, ne place să fim de ajutor în bucătărie, să facem sport, să ne jucăm la calculator și să mergem la plajă. Casa în care ne-am mutat în luna septembrie, anul acesta, este călduroasă și încă miroase a nou, și ce norocoși suntem, dragă Moșule, casa noastră este chiar lângă plajă“! Ei, bine, iată de ce copiii doresc o vară prelungită! În scrisoarea lor, băieții l-au rugat pe Moș Crăciun să le aducă două perechi de blugi, două perechi de adidași, două Smart Watch cu cartele, un Lego mare, dulciuri, o periuță de dinți electrică, o mașinuță cu telecomandă și patru telefoane smartphone. La polul opus se află copiii de la Centrul de Plasament „Delfinul“ din Agigea care îi cer lui Moș Crăciun mulți fulgi de nea, atât de mulți încât să se aștearnă un strat consistent de zăpadă! În plus, copiii își doresc „să nu mai fie nimeni trist, să nu mai ducă oamenii săraci lipsă de nimic. Mai vrem sănătate, nouă și familiilor noastre și….tuturor“! Copiii îl mai roagă pe Moșul să le mai aducă laptopuri pentru școala on-line și dulciuri. Multe dulciuri!”, au transmis reprezentanții DGASPC.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *