DGASPC a organizat Marșul pentru conștientizarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități

Peste 200 de persoane au participat, marți dimineață, la Marșul de Conștinetizare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. La eveniment au participat angajații DGASPC Constanța deoarece ei sunt cei care lucrează direct cu persoanele cu dizabilități și cei care au principala obligație de a se asigura că toate drepturile lor sunt respectate. În plus, pentru mulți dintre beneficiarii serviciilor sociale cu cazare destinate persoanelor cu dizabilități, personalul nostru rămâne, de cele mai multe ori, singura familie pe care aceștia o cunosc.

dizabilitati dgaspc

Potrivit DGASPC, s-au alăturat marșului beneficiari ai serviciilor sociale cu cazare destinate persoanelor cu dizabilități, prieteni și colaboratori, reprezentanți ai autorităților locale și județene care ne sprijină întotdeauna, ai ONG-urilor, voluntari, dar și prieteni ai beneficiarilor.

Marșul a avut loc la ora 10.00, punctul de întâlnire fiind în fața sediului DGASPC Constanța, a continuat pe Bd. Tomis iar coloana s-a oprit în Piața Ovidiu. Acolo, toți cei care au participat au lăsat gândurile, ideile lor despre dizabilitate sau o caractieristică a persoanelor cu dizabilități. Pornind de la aceste mesaje, vom face publice, în perioada următoare, povești reale din centrele noastre ale căror persoanje principale vor fi beneficiarii noștri sau personalul care lucrează cu persoanele cu dizabilități.

mars dgaspc1

Marșul de Conștinetizare a Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități face parte dintr-o serie mult mai largă de evenimente ce se derulează în perioada 2-8 decembrie 2019, intitulată sugestiv „Dincolo de limite“. Spre exemplu, ieri, în centrele de recuperare au avut loc competiții culinare. De asemenea, în această perioadă va avea loc și un campionat de fotbal în cadrul căruia se vor întrece mai mulți beneficiari din centrele destinate persoanelor cu dizabilități. Beneficiarii vor merge la spectacole organizate special pentru ei la Negru Vodă, Techirghiol, se vor întrece în concursuri de dans, campionate de table, șah și rummy, vor participa la ateliere de pictură. Toate centrele organizează în perioada amintită Ziua Porților Deschise și vor avea loc diverse ateliere de creație alături de voluntari.

mars dgaspc

În centrele de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică ce aparțin DGASPC Constanța sunt înregistrate în jur de 760 de persoane adulte cu handicap iar, la nivelul județului, sunt peste 43.000 de persoane adulte cu dizabilități. Dintre acestea, 24.550 sunt încadrate în grad de handicap. În ceea ce privește copiii cu dizabilități, 226 sunt insituționalizați în complexele de servicii comunitare. În total, la nivelul județului Constanța, sunt încadrați în grad de handicap peste 2.000 de copii.

baloane

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *