Deznodământul unei ședințe a PNL pe care nu și-au dorit-o liberalii: Sorina Tușa e pe tușă… Lucia Varga, de la Bihor, își face intrarea pentru înjurăturile constănțenilor

Doar trei zile au trecut de la desemnarea candidaților PNL Constanța pentru alegerile parlamentare. După bine cunoscutul haos al liberalilor constănțeni, aceștia s-au reunit, duminică, la sediul organizației județene, cu prilejul întrunirii Comitetului Executiv Județean, în cadrul căruia au stabilit „eligibilii”: Senat – Vergil Chițac, Sorina Tușa, Costel Stanca, iar la Camera Deputaților – Bogdan Huțucă, Ana Marcu, Robert Boroianu, George Nicolescu și Oana Florea.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV PNL Constanța se întrunește în ședință de URGENȚĂ pentru MODIFICAREA LISTELOR pentru Parlamentare!

Miercuri, liberalii constănțeni au primit un SMS prin care au fost invitați la o nouă ședință a Comitetului Executiv Județean… pentru miercuri!

Listele s-au modificat miercuri, la ora 18:00, iar Sorina Tușa a fost „rasă” din locul doi pentru Senat.

CITEȘTE ȘI:

Desemnări cu haos la PNL, pentru Parlament. Lupu: „Eu nu girez liste, eu girez oameni!” Surpriza zilei: Sorina Tușa!

Reacții înainte de ședință:

„Noi suntem nemulțumiți de felul în care arată lista… Nu suntem mulțumiți de felul în care s-a abordat situația, dacă nu e consens e clar că nu e în regulă!”, a spus un liberal din conducerea centrală a PNL, pentru TOMIS NEWS.

„Nu a respectat statutul (președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir -n.r.) și noi i-am spus foarte clar atunci. Am primit mesajul, dar nu merg. Nu a respectat statutul și  se pare că a pus numai rude și prieteni… trebuie să reia procedura, categoric, dacă e nebun la cap și nu e normal! Cum să îți pui numai oameni și prieteni? Noua clasă politică o face el! Asociatul, finul, cumătrul, ălălalt pus la Finanțe, prefectură… ce-i asta? Cică reformă la Constanța! Dragomir, pentru mine, trebuie să plece, în interesul partidului! Trebuia cineva credibil, care să organizeze alegerile… Numai jocuri și trucuri murdare, nu se face așa! I-au dat cei din București cu lista în cap! Știu că a ieșit o nemulțumire fantastică la București, că le-a spus seniorilor că nu au voie să voteze… mă rog, și-a făcut-o cu mâna lui!”, a spus un membru al PNL Constanța, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU după război. Membru fondator al PNL, Gropoșilă: „Am asistat la un simulacru: „Votați, că vă ia mama dracului”! Am 72 de ani, mi-e rușine să mai stau cu ei!”

„Trebuie să depunem listele, să vedem dacă s-au complet dosarele, decizii, ordinele, avem un termen de depunere cu dosare complete. Mâine e votul, dar expiră în seara asta… ”, a spus Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS. Întrebat dacă intenționează să modifice listele, Dragomir a luat o scurtă pauză, a oftat și ne-a spus că „vorbim după…”

Din culisele ședinței concepute special pentru „parașutata” Varga

„Vergil Chițac este perceput la vechiul PNL ca provenit din vechiul PDL! Așa au transmis la București, așa că locurile eligibile la Senat erau cu doi de la PDL… de-aia ălora de la București le-a sărit muștarul și așa înțelegi și de ce Cristy Baisan a vorbit de „popotarul” Chițac în presa de la noi”, ne-a transmis un liberal constănțean.

Așadar, cu această informație și cu vestea fulger, înțelegem de ce tanti Lucia Varga, un personaj complet irelevant în politica națională, a fost „parașutată” la Constanța de PNL București, într-un județ în care va avea o viață mult mai grea decât în Bihorul care a respins-o deja pe liste. Spunem că va avea o viață mult mai grea, întrucât tanti Varga este exact personajul care a respins proiectul șoselei de coastă când era secretar de stat, dar tot „plusează” pentru scoaterea de la votul final din Camera Deputaților a acestui proiect necesar constănțenilor și nicidecum ei, care ar face orice ca să prindă un mandat de parlamentar, inclusiv să fie „parașutată” de la Bihor la Constanța. În fine, tanti Varga va face obiectul multor campanii ale TOMIS NEWS, întrucât scrierile noastre nu se vor opri la nominalizarea domniei sale.

varga

Cum s-a ajuns la Lucia Varga, INAMICUL Constanței din Guvern și Parlament

Sorina Tușa a dispărut din lista programată deja, pentru persoana care își inaugurează de astăzi o viață foarte grea, respectiv Lucia Varga. Ca de obicei, TOMIS NEWS a ținut aproape de liberalii care au participat la gluma, caricatura, pseudo-ședința sau cum vreți s-o numiți, a acestora. De altfel, de la președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, după ședință am aflat următoarele:

„Faptul că ne-a fost recomandată doamna Varga? Te referi la faptul că ne trebuie constănțeni… Discutăm concret: o respect mult pe Lucia, știu cât de mult a muncit, faptul că colegii de la București au propus un număr de colegi din conducerea centrală dintre cei care au considerat că poți fi susținuți în alte locuri decât în București… mă rog, au considerat că pot să o recomand și am recomandat-o, sigur că  puteau să o facă în direct în BPN. Doamna Lucia a vrut să vadă dacă poate să primească un vot, am făcut de urgență un CJEx și prin voturile exprimate au fost 20 și ceva de colegi… A fost un vot de susținere și cu asta basta! BPN decide în final!”, a spus președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS.

Întrebat de ce doamna Lucia Varga nu a apărut pe listele PNL Constanța pentru listele stabilite duminică, Dragomir ne-a precizat: „Ieri am avut discuția pentru doamna Varga…” 

Declarațiile domnului Dragomir ne sunt clare: Lucia Varga a fost impusă de București, peste puterile liderului de la malul mării, care nu a avut de ales, decât să facă această circotecă ieftină, numită „vot de încredere al CJEx pentru Lucia Varga”.

Din culisele liberalilor care au votat ca iepurii: „A căzut varianta Horga, am votat varianta Varga!” 

„Am fost peste 20 de persoane din 30 și ceva… a fost cvorum… Varga a fost impusă pentru că i s-a făcut o nedreptate la Bihor. De ce n-a pus-o la București? Varga a venit aici pentru că nu i-au găsit o altă „gaură” prin alte părți! Dacă era și Tușa vreun fost ministru, nu puteau să se bage! Oricum, mâine sunt validările, mâine ies comunicatele de presă sau pe 23, nu mai știu acum, că sunt obosit. Astăzi am fost chemați să ni se prezinte varianta Varga în locul lui Gabriela Horga! A căzut varianta Horga, a venit varianta Varga! (…) Tot timpul, de fapt tot timpul a fost așa… nu s-a schimbat nimic și nu se schimbă nimic… Mă rog, trebuie să luăm în calcul că toate partidele au convenit să renunțe la votul uninominal. De ce? Că avea Parlamentul mulți parlamentari? Pentru că nu exista control pe viitorii parlamentari! Din zece candidați care trebuie să iasă sau să nu iasă… riști să nu iasă Blaga la Arad și ieșea unul la Tulcea… așa că au revenit la votul pe listă, unde controlul e suprem! Eventual, control pe viitoarele majorități parlamentare! Procedurile de partid pot fi controlate de partide sau chiar de stat, ar trebui o variantă ca la americani, unde candidații își depun mandatul și apoi trebuie să obțină votul… un parlamentar ce reprezentare are? 60.000 oameni, da? Un senator are 100.000, da? Practic, te reprezintă, atunci cum dai reprezentarea asta practică? Hotărăsc 20 de persoane, 100 de persoane, cum o faci? Mă rog, azi nu știu ce am făcut, nu știu ce am votat, nu știu…”, a spus un liberal constănțean care a votat astăzi nominalizarea Luciei Varga.

„Am refăcut lista, pe cea de Senat… Bucureștiul a cerut un loc eligibil pentru ei! Din cinci locuri, Bucureștiul a cerut un loc eligibil în fieful nostru… cinci le-am pus noi, al șaselea e al Bucureștiului, îl dau ei! Tușa se mută, e treaba ei sau de București, că ei le modifică! La Constanța e doar o informare. Sâmbătă, duminică, o aranjează București, cum iese de acolo așa e finalul!”, ne-a spus un alt participant al surprinzătoarei ședințe de miercuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*