Spread the love

Dezbaterea moţiunii simple „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a început, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor. Au fost prezenţi 101 deputaţi, iar moțiunea a fost citită de deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

Ministrul Ştefan este acuzat, în moţiunea simplă iniţiată de PSD, prin care i se cere demisia, de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”.

„Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importate aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. (…) În cazul domnului ‘Grindă’ este vorba de un fals clar în acte publice, neanchetat încă de instituţiile abilitate, din motive greu de înţeles. Chiar în acest moment, pe site-ul Camerei Deputaţilor, la pagina deputatului Ion Ştefan pot fi consultate două declaraţii de avere cu un conţinut contradictoriu, dar care poartă aceeaşi semnătură a domnului ministru. Două declaraţii, în care acesta declară, pentru acelaşi imobil din municipiul Focşani, o suprafaţă diferită: 910 metri pătraţi în declaraţia din iunie 2019 şi 524 metri pătraţi în declaraţia din noiembrie 2019. Este un fals încă nelămurit prin declaraţiile publice ale ministrului”, se arată în textul moțiunii.

Dezbaterea moțiunii nu a mai avut loc. După ce s-a citit textul, liderii de grup s-au consultat și au anunțat că dezbaterea nu se va mai desfășura pentru că ministrul se simte rău.

„Datorită stării de santate, în urma consultării cu liderii de grup, dezbaterea va avea loc la altă dată”, a anunțat vicepreședintele Camerei Depuțatilor, Florin Iordache.

Ministrul Ion Ștefan a leșinat pe scările ministerului, săptămâna trecută.

„Acum vreo 10 zile eram la minister, la birou și am avut o problemă serioasă. O durere maximă în brațul drept, mi-a amorțit mâna și a fost nevoie să merg la medic. Vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 casate. De 10 zile am luat atâtea pastile cât nu am luat toată viața cumulat. Medicii mi-au recomandat repaus. Mi-au spus că sunt pe muchie de cuțit în a fi operat sau nu. Fac tot efortul, sunt un om ascultător. Sper să depășesc momentul ăsta complicat”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Până în prezent au mai fost depuse patru moțiuni simple, împotriva lui Monica Anisie (Educație), Marcel Vela (Afaceri Interne), Florin Cîțu (Finanțe Publice) și Adrian Oros (Agricultură), toate fiind adoptate.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *