DEZBATERE PUBLICĂ: USR a depus proiectul pentru DESFIINȚAREA Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție! Stelian Ion: „Nu sunt motive care să îi justifice existența!”

Parlamentarii Uniunii Salvați România au depus Propunerea legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 24 de deputați și senatori USR, cu deputatul constănțean Stelian Ion vârf de lance în această inițiativă, consideră că „înființarea Secției a fost îndelung criticată de societatea civilă și sistemul judiciar, precum și de Comisia Europeană”.

CITEȘTE ȘI:

„În esență, criticile s-au referit la inexistența unor motive care să justifice înființarea acesteia, la impactul generat asupra independenței judecătorilor și procurorilor, precum și asupra încrederii cetățenilor în sistemul de justiție penală și, în general, asupra Justiției din România. (…) Desființarea Secției a fost solicitată inclusiv de magistrați. (…) Având în vedere toate aceste luări de poziții critice, exprimate de magistrați, de instituțiile europene și de prestigioasele organisme cu rol consultativ în domeniile dreptului constituțional și anticorupției, Comisia de la Veneția și GRECO, precum și numeroasele măsuri cel puțin controversate luate de către Secție în scurta sa perioadă de existență, considerăm că se impune desființarea acesteia”, se arată în expunerea de motive a propunerii redactată de deputatul Stelian Ion.

Propunerea legislativă se află în prezent în dezbatere publică, iar sugestiile celor interesați pot fi exprimate AICI până pe 13 septembrie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *