DEZBATERE PUBLICĂ PSD-iștii propun ca DIICOT să combată infracțiunile de mediu

Propunerea legislativă privind completarea Legii nr.508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea în cadrul Ministerului Public a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este inițiată de cinci deputați PSD. Acești parlamentari susțin că infracțiunile de mediu, precum poluarea și defrișările, pot fi considerate atentate la patrimoniul natural al României.

„Stoparea infracțiunilor la Codul Silvic și legislația de mediu devine nu doar o obligație civică sau morală, ci una constituțională. Considerăm că adevărata criminalitate în materie silvică și în materie de mediu este realizată la nivel organizat. (…) Dezvoltarea și consolidarea fondului forestier nu se pot realiza fără măsuri concrete de prevenire și combatere a fenomenului infracțional în acest domeniu. Exploatarea ilegală a tuturor resurselor naturale, în mod special a pădurilor, este legată în mod direct de crima organizată. (…) Se impune înființarea, organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în sensul că toate infracțiunile de mediu să fie date în competența DIICOT, cu suplimentarea numărului de procurori și specializarea acestora, prin CSM, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Propunerea legislativă a fost depusă miercuri, 20 mai, la Camera Deputaților, fiind în dezbatere publică până pe 9 iunie, doritorii având posibilitatea să își exprime punctele de vedere AICI!

Amintim că, pe 13 mai, a fost adoptată Propunerea legislativă pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, inițiată de USR. Aceasta trebuie să fie votată și de Senat, forul decizional.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *